ροή ειδήσεων

Καμμένος: Δεν επιδιώκουμε τσαμπουκά, αλλά τα καουμποϊλίκια δεν περνάνε


Η απάντηση στις απειλές του τούρκου βουλευτή και η πρόκληση για τον Ερντογάν

Μήνυμα στην Άγκυρα πως «καουμποϊλίκια ανατολίτικου τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα», έστειλε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και ειδικότερα στα Ίμια σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας τις απειλές του τούρκου βουλευτή Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, ο Πάνος Καμμένος υπενθύμισε πως και «άλλοι λέγανε ότι θα έρθουν κολυμπώντας στο Αγαθονήσι, αλλά δεν τους είδαμε ποτέ». «Τις σημαίες στις ελληνικές βραχονησίδες θα τις υποστέλλουμε μόνο όταν φθαρούν, για να τις αλλάξουμε», σημείωσε και ανέφερε πως θα συνεχίσουν να ανεμίζουν στο Αιγαίο, προβάλλοντας την εθνική μας κυριαρχία.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως «εμείς θέλουμε την ειρήνη» και δεν επιδιώκουμε «τσαμπουκά» στο Αιγαίο. «Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, αεροσκάφος να μην αναχαιτίζεται», ξεκαθάρισε και επανέλαβε πως το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων παραμένει πολύ υψηλό παρά την οικονομική κρίση.

Η Τουρκία είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε. Ως εκ τούτου, οφείλει να σέβεται τους διεθνείς αγώνες, τόνισε. «Αν τολμάει ο κ. Ερντογάν, ας απευθύνει απειλές στη Μέρκελ και τον Τραμπ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα τελεσίγραφα της Άγκυρας για την ακύρωση της συμφωνίας με την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως “η Τουρκία παίρνει χαρτζιλίκι” για τους πρόσφυγες και υπενθύμισε πως έχει υπάρχουν επίσης συμφωνίες της γειτονικής χώρας με την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε όσους επέκριναν την επίσκεψή του στα Ίμια, είπε πως είναι υποχρέωσή του να βρίσκεται εκεί και δεν πρόκειται να ρωτήσει κανέναν για να το κάνει. Συμπλήρωσε με νόημα ότι όσοι νομίζουν πως αυτή η Κυβέρνηση θα έχει τη μοίρα της Κυβέρνησης του Σημίτη και του Πάγκαλου κάνουν μεγάλο λάθος.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αποδίδοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση αποκλειστικά στους δανειστές. Εμείς ό,τι είχαμε συμφωνήσει, το κάναμε και είναι καιρός να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο, τόνισε. «Δεν μπορούν να έχουν την Ελλάδα με το πιστόλι στον κρόταφο», είπε χαρακτηριστικά.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *