ροή ειδήσεων

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια της Τρίτης


Συνεχίζουν και εντείνουν τις πρωτοβουλίες τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 21 Φλεβάρη δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα. Στόχος των εξορμήσεων, των περιοδειών και των συσκέψεων που οργανώνουν είναι να ανοίξει πλατιά η συζήτηση στους εργαζόμενους γύρω από το σύνθημα με το οποίο το ΠΑΜΕ καλεί στα συλλαλητήρια: «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια».



Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στις 21/2 θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε πολλές ακόμα πόλεις την Τρίτη 21/2, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Αντίστοιχα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχει καλέσει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους, ενώ κάλεσμα στο συλλαλητήριο απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια έχουν αποφασίσει και συνταξιουχικές οργανώσεις. Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ έχει καλέσει όλα τα σωματεία της δύναμής της και τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου δρομολογεί λεωφορείο για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια (αναχώρηση στις 4.30 μ.μ. από το Αγαλμα των Μεταλλωρύχων).
Συνεχίζονται εξορμήσεις και συσκέψεις

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων μπροστά στο συλλαλητήριο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία για την επιτυχία του. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, όπου γίνονται συζητήσεις για την αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, χτες συζήτησε με τους οικοδόμους στο εργοτάξιο του Μουσείου «Γουλανδρή» στο Παγκράτι.

Παραρτήματα του Συνδικάτου είχαν προγραμματίσει συσκέψεις για χτες το απόγευμα, όπως και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων οργανώνει σύσκεψη αύριο, Κυριακή, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου στο ΕΚΘ, ενώ για χτες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη εργαζομένων στον επισιτισμό και την καθαριότητα των νοσοκομείων.

Με τα αιτήματα για τα οξυμένα προβλήματα του νησιού, που έχουν να κάνουν τόσο με το νοσοκομείο όσο και με την αποκομιδή των απορριμάτων, συνδέει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου το συλλαλητήριο που οργανώνει στις 21/2. Μπροστά στην οξυμένη κατάσταση, μάλιστα, το ΕΚ Ζακύνθου έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία με ανοικτή ημερομηνία, που θα οριστεί από κοινού με σωματεία και του δημόσιου τομέα και άλλους μαζικούς φορείς.

Στη Ρόδο, την Τρίτη 21/2, τα επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar», «Sheraton» και «Mira Mare» καλούν σε συγκέντρωση στις 3 μ.μ., στην Ενωση Ξενοδόχων και καλούν όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νησιού να στηρίξουν την κινητοποίησή τους. Στο κάλεσμά τους έχει ήδη ανταποκριθεί η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ.
Κόντρα στις δυνάμεις του «κοινωνικού εταιρισμού»

Την ίδια ώρα που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν μάχη για να μη μείνουν οι εργαζόμενοι θεατές στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός κάνει ό,τι μπορεί για «να μην κουνιέται φύλλο»...

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, σε κοινό μέτωπο οι δυνάμεις του «κοινωνικού εταιρισμού», στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στις 15/2, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών συνδικάτων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ για συμμετοχή της Ομοσπονδίας στα συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη.

Πρόκειται για τους συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ, αλλά και τους περιπλανώμενους ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ (όπως π.χ. ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Α. Νταλακογεώργος). Οπως τονίζουν σε χτεσινή τους ανακοίνωση τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, «είναι οι ίδιες δυνάμεις που ανέστειλαν τον 9ήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών».

Τα ταξικά σωματεία τονίζουν ότι οι δυνάμεις αυτές «συνεχίζουν να υπονομεύουν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών», όταν οι ναυτεργάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την «ενορχηστρωμένη επίθεση εφοπλιστών - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για κατάργηση των ΣΣΕ, υπονόμευση των οργανικών συνθέσεων ειδικότερα των γενικών υπηρεσιών, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, εφαρμόζοντας τα "διεθνή κρατούντα", για να οργιάζει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων η "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα». Ταυτόχρονα, εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου - λαιμητόμου, από τις 12/5/2016 (που ξεκίνησε η εφαρμογή του) το ΝΑΤ δεν έχει εκδώσει καμία οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, δεν καταβάλει εφάπαξ, παρά μόνο προσωρινές συντάξεις (μεταξύ 384 και 768 ευρώ).

Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους «να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση», ενάντια στην ανεργία, τη φοροληστεία, με σταθμό τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 21/2.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *