ροή ειδήσεων

Παραολυμπιονίκης ζητά αποζημίωση 1 εκατομ. ευρώ από το Δήμο Ρόδου


Την προσεχή Πέμπτη (16/03) πρόκειται να εξεταστεί, από το 1ο τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, η αγωγή του Παραολυμπιονίκη, Μιχάλη Σεΐτη, εναντίον του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Ελληνικού Δημοσίου.


Ο Μιχάλης Σεΐτης ζητάει 1.130.000 ευρώ ως αποζημίωση απ' το Δήμο Ρόδου, για εγκληματική αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμού του δεξιού κάτω άκρου του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» γνωστός Ροδίτης αθλητής του στίβου, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου του, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στη λαϊκή αγορά της Ρόδου ζητάει 1.130.000 ευρώ ως αποζημίωση.
Το ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα της 20ης Ιουνίου του 2013 στη λαϊκή αγορά της Ρόδου. Ο Σεΐτης, λίγα μέτρα πριν το στάδιο του Διαγόρα και καθώς εισερχόταν στην αλέα, λόγω σκότους και έλλειψης τεχνητού φωτισμού και παράλειψης προειδοποιητικής σήμανσης, που να απαγορεύει την διέλευση των οδηγών και να σηματοδοτεί την λειτουργία υπαίθριας λαϊκής αγοράς, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή τον σκοτεινό όγκο ενός πάγκου υπαίθριας λαϊκής αγοράς να ανακόπτει την πορεία του, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος πορείας του.

Αμέσως τροχοπέδησε και επεχείρησε προς τα αριστερά αποφευκτικό ελιγμό, πλην, όμως, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος- από σκουπίδια και σάπια φρούτα, τα οποία προέρχονταν από τους παραγωγούς, οι οποίοι έστηναν τους πάγκους και μετέφεραν τα εμπορεύματα- δεν μπόρεσε να αποφύγει την σύγκρουση και προσέκρουσε όλως ελαφρά στην γωνία του πρώτου πάγκου, με αποτέλεσμα, λόγω της πρόσκρουσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, και κινούμενος εκτός ελέγχου πλέον να επιπέσει με την δεξιά πλευρά της δίκυκλης μοτοσυκλέτας στον δεύτερο κατά σειρά πάγκο, και τότε αυτή να ανατραπεί και να συρθεί στο ολισθηρό οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί ατελώς το δεξί του πόδι και αιμόφυρτος να καταλήξει στο οδόστρωμα.

Αμέσως μετά το ατύχημα και ενώ ψυχορραγούσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπως επισημαίνεται στην αγωγή, οι παραγωγοί, που βρίσκονταν στο σημείο, αντί να προστρέξουν σε βοήθειά του ή να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ έσπευσαν να ξεπλύνουν τους πάγκους από τα αίματα προς αποφυγή των ευθυνών τους.

Με υπεράνθρωπη προσπάθεια και παρά τους αφόρητους πόνους, κατάφερε να διατηρήσει τις αισθήσεις του και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο μόνος του το ΕΚΑΒ. Οι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δεξιάς κνήμης.

Εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση του κατάγματος με εξωτερική οστεοσύνθεση. Παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, λόγω ελλιπούς αιμάτωσης το δεξιό πόδι εκρίθη μη βιώσιμο και την 25-6-2013 οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου στο ύψος του 1ου τριτημορίου της κνήμης.

Ο Σεΐτης συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πραγματοποιώντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα κατηγορίας Τ44. Δυστυχώς, όμως, δεν βρέθηκε στο βάθρο καθώς η κατηγορία του τελικού ήταν μικτή (Τ43-44) και εκείνος κατέλαβε τελικά την 6η θέση.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό και συγκεκριμένα τον στίβο σε ηλικία 5 ετών. Στα 16 του χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων στα 400 μέτρα εμπόδια, αγώνισμα που συνέχισε για τα δέκα επόμενα χρόνια. Παρά το ατύχημα, ο Σεΐτης συνέχισε να βρίσκεται στα... κουλουάρ, αυτή τη φορά ως Παραολυμπιανίκης.

Τρεις μήνες μετά την προσθήκη τεχνητού μέλους έλαβε μέρος σε τοπικούς αιγαιοπελαγίτικους αγώνες και σήμερα, όπως προείπαμε, είναι κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ με 49.66.

Α.Β.

http://www.fmvoice.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/3/17 19:32

    Eδωκαι και μερικα χρονια,υπηρχαν 50 κολωνες μεσα στον δρομο,απο ροδο μεχρι αεροδρομιο. εγιναν εκατονταδες δυστυχηματα και θανατηφορα..και δεν πληρωσε ο δημος ΤΙΠΟΤΑ..τωρα εσυ ζητας 1,500.000 μακαρη να τα παρεις αλα νομιζω οτι θα τους πληρωσεις απο πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/17 23:39

      Και τα λεφτά εαν πάρει θα τα πληροφορούμαι εμείς πάλι

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/17 00:40

    Καιρός να αρχίσουν να πληρώνουν οι Δήμοι τα κακώς κείμενα για τα οποία έχουν χαθεί και ζωές ακόμη εξ αιτίας της αδιαφορίας τους. Πάρε ό, τι δικαιούσαι παληκάρι μου μαζί με τον απέραντο σεβασμό και θαυ μασμό μου. Είναι η ώρα τους να πληρώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *