ροή ειδήσεων

Σε ισχύ από 1ης Απριλίου η χορήγηση βίζας στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου


Αρχίζει από αύριο, 1 Απριλίου, η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεώρησης (βίζα) στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.


Το γεγονός αναπτερώνει τις ελπίδες για υποδοχή Τούρκων επισκεπτών, ιδιαίτερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, αφού δεν περιμένουν μεγάλο μερίδιο από την πίτα των 30 εκατομμυρίων τουριστών που αναμένονται φέτος στην Ελλάδα μέσω πτήσεων τσάρτερ και κρουαζιέρας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων αφορά την Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, την Κω, την Ρόδο, την Σύμη και το Καστελόριζο και θα διαρκέσει έως και την 30η Σεπτεμβρίου του 2017.

Επίσης, αφορά όλους τους κατόχους ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίοι υπάγονται στην υποχρέωση κατοχής θεώρησης, ευρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και οι οποίοι μετακινούνται απ? ευθείας από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι μετά την απορριπτική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προηγούμενο σχετικό αίτημα της Ελλάδας για συνέχιση του προγράμματος, που εφαρμόζεται από το 2012, τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι πέντε δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κώ, των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο των προσφυγικών ροών, κατέθεσαν εκ νέου αίτημα, το οποίο τελικά έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί το πιλοτικό πρόγραμμα.

Αισιόδοξα μηνύματα

Μιλώντας στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, τόνισε ότι «ήδη, από το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την τουριστική κίνηση από την Τουρκία στα νησιά, αφού σημειώθηκε αύξηση 15%, ενώ μόνο για το Μάρτιο η αύξηση είναι της τάξης του 40%. Το προσωπικό του προξενείου ενισχύεται, οπότε είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, ενώ υπάρχει άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις ειρήνης και φιλίας των δύο λαών».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *