ροή ειδήσεων

Τουλάχιστον δύο οι διεκδικητές του 40,5% της Hellenic Seaways


Tην Πέμπτη 20 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways (HSW), τη σύγκληση της οποίας είχε ζητήσει πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχός της, οι Μινωικές Γραμμές.

Τα θέματα της γενικής συνέλευσης, όπως αυτά αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της HSW, είναι:

1. Πώληση του πλοίου «Highspeed 6» με απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας, δικαιολογητικός λόγος της πώλησης του πλοίου και απόσυρσής του από την εκμετάλλευση κερδοφόρων γραμμών, κατανομή του προϊόντος πώλησης του πλοίου «Highspeed 6» και ο δικαιολογητικός λόγος αυτής της κατανομής.

Ειδικότερα ό,τι σχετίζεται με το θέμα αυτό, αναφορικά με τη μεγαλομέτοχο και ενυπόθηκο δανείστρια Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει ανακοινώσει την πώληση των μετοχών που κατέχει στη Hellenic Seaways.

2. Παροχή πληροφοριών σχετικώς με τις δαπάνες μετασκευής του πλοίου «Νήσος Σάμος», «εν αγνοία» των τότε μελών του προγενέστερου Δ.Σ. κ. Pacella και Σιγάλα, ομοίως δε και για τις μετασκευές των πλοίων «Νήσος Ρόδος» και «Ιonian Wind».

3. Αξιολόγηση και εξηγήσεις του Δ.Σ. για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Hellenic Seaways, από της αναλήψεως των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μινωικές Γραμμές είχαν ζητήσει την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΗSW, επικαλούμενες την «αισθητή επιδείνωση» των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, αλλά και την όχι «συνετή διαχείριση» από τη σημερινή εκτελεστική διοίκηση.

Η εταιρεία του ομίλου Γκριμάλντι, που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW με ποσοστό 48,53%, το οποίο την κατατάσσει στην πρώτη θέση των μετόχων της, ζητούσε επίσης από την Τράπεζα Πειραιώς -σημαντικό μέτοχο της HSW- να στηρίξει το δίκαιο αίτημά της προκειμένου να «προστατεύσουν από κοινού την περιουσία των μετόχων τους».

Σημειώνεται ότι την κίνηση αυτή οι Μινωικές Γραμμές την έκαναν λίγες μέρες πριν λήξει (Δευτέρα 20 Μαρτίου) η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το μερίδιο 40,44% που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW το οποίο πουλάει και βασικός διεκδικητής του είναι η εταιρεία του Ε. Γκριμάλντι.

Οι πληροφορίες λένε, καθώς επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, ότι κατατέθηκαν δύο προσφορές για την εξαγορά του 40,5% της HSW το οποίο κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τις τελευταίες ημέρες, κάποιες άλλες πηγές κάνουν λόγο και για τρίτο διεκδικητή.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως οι Μινωικές Γραμμές, θυγατρική του ομίλου Γκριμάλντι, είναι ο ένας από αυτούς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *