επικαιρότητα

Μήνυση βάζει «φωτιά» στο σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου


Σε δικαστική ενέργεια η οποία βάζει «φωτιά» στην υπόθεση… διάσωσης του Μαρινόπουλου προχώρησε η εταιρεία «Καρυπίδης» που είδε διαγραφή των απαιτήσεών της σε ποσοστό 98%.

Με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα, δια μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αριθμό πρωτοκόλλου 2052/ 6-3-2017 κοινοποιούμενη στην προϊσταμένη της επιθεώρησης των Δικαστηρίων, ζητά να εξαιρεθεί η έδρα του δικαστηρίου της 8ης Μαρτίου οπότε και θα συζητηθεί η τριτανακοπή που έχει κατατεθεί κατά του σχεδίου εξυγίανσης, κάνοντας λόγο ακόμη και για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του Καρυπίδη στην μηνυτήρια αναφορά ενώ η συζήτηση των τριτανακοπών (επτά στο σύνολο) αναμενόταν να διεξαχθεί στις 24 Μαϊου 2017, εντούτοις μετά την αίτηση επίσπευσης που κατέθεσε μια άλλη πιστώτρια εταιρεία, η «Τerra Nostrum», ως ημορομηνία συζήτησης ορίσθηκε η 8η Μαρτίου. Στην μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι η Τerra Nostrum δεν είχε έννομο συμφέρον. Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με το εμπόριο ποτών και τροφίμων και φέρεται να ανήκει στον πρώην διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Ως πρόεδρος του Δ.Σ. εμφανίζεται ο Απόστολος Σπυρόπουλος, ο οποίος φέρεται να είναι γιος του πρώην διοικητή του ΙΚΑ.

Η εταιρεία Καρυπίδης πάντως αναφέρει, «Ότι ΔΕΝ υφίσταται έννομο συμφέρον της πιστώτριας TERRA NOSTRUM διαλαμβάνεται δε ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, δηλαδή την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως αυτή διορθώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 61/10-2-2017 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώθηκε η επίδικη συμφωνία εξυγίανσης, σύμφωνα με την οποία οι αιτούσες και οι συμβαλλόμενοι με αυτές πιστωτές συμφωνούν σε μερική διαγραφή των απαιτήσεών τους και σε επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής τους, ενώ απορρίφθηκε η κυρία παρέμβασή μας και διαγράφηκε η απαίτησή μας κατά ποσοστό 98,2%», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην μηνυτήρια αναφορά.
Στο δικόγραφο γίνεται λόγος και για την σύνθεση του δικαστηρίου, η οποία χαρακτηρίζεται ως «μη αμερόληπτη» καθώς είναι εκείνη που στις 21/9/2016 αποφάσισε την διατήρηση της προσωρινής διαταγής περί της λήψεως προληπτικών μέτρων υπέρ της αιτούσης εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε., έως την 14/12/2016.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και συγκεκριμένα το γραφείο που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του Μαρινόπουλου, έχει παίξει ρόλο (!) προκειμένου την υπόθεση εξυγίανσης του Μαρινόπουλου να την δικάζουν πάντα συγκεκριμένοι δικαστές. Οι εκπρόσωποι του Καρυπίδη ζητούν μάλιστα την κλήση τους ενώπιον των δικαστικών Αρχών προκειμένου να αποδείξουν την βασιμότητα των ισχυρισμών τους.

Δείτε την μηνυτήρια αναφορά

ΠΗΓΗ: ereportaz.gr
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης