ροή ειδήσεων

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΑΧΑΝΙΑΣ


Οι παραγωγοί και οι κάτοικοι της Λαχανιάς αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα με σκοπό να διεκδικήσουμε την επίλυση οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στο χωριό μας και να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να παράγουμε. Πρώτο και κύριο αίτημα που θέτουμε είναι να εξασφαλιστεί νερό ύδρευσης και άρδευσης καλής ποιότητας και ζητάμε άμεσα την αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού άρδευσης της λιμνοδεξαμενής του Σκολωνίτη.

Τα τελευταία δύο χρόνια η λιμνοδεξαμενή του Σκολωνίτη (γεμάτη με νερό άριστης ποιότητας) παραμένει κλειστή , λόγω ζημιάς στο δίκτυο της, με αποτέλεσμα οι αγρότες της Λαχανιάς να κινδινεύουμε να βγούμε εκτός παραγωγής.

Η λιμνοδεξαμενή του Σκολωνίτη, είναι μια εξωποτάμια λιμνοδεξαμενή, χωρητικότητας 450.000 κυβικών, η οποία συγκεντρώνει το νερό του ομονυμου ποταμού τον χειμώνα. Το πολύ σημαντικό αυτό έργο κατασκευάστηκε πριν από 25 χρόνια από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, με σκοπό να αρδεύει 400 στρέμματα στην Λαχανιά και 400 στρέμματα στο Γεννάδι.

Το γεγονός ότι η λιμνοδεξαμενή είναι εκτός λειτουργίας, σε συνδιάσμο με την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που έχει η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, οδήγησε στο να μην επαρκεί το νερό από τις υπόλοιπες υδροληψίες (γεωτρήσεις, φυσικές πηγές) να καλύψει τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων(ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες), του οικισμού της Λαχανιάς και των αγροτών.

Ζητάμε από τους αρμόδιους να παρθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα ώστε η ανάπτυξη του τουρισμού να μην έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα όσον αφορά το νερό, καθώς είναι δύο οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να συνηπάρξουν και μάλιστα η μία να ενισχύει την άλλη.

Ενημερώνουμε πως σε προηγούμενη συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκη στις 15/11/2016 δόθηκε υπόσχεση άμεσης επίλυσης του προβλήματος.

Τονίζουμε όμως πως αν οι αρμόδιοι δεν κινηθούν τάχυστα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι αγρότες της Λαχανιάς να χάσουμε την καλλιεργητική περίοδο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε θέμα βιοπορισμού , αλλά και αδυναμία πληρωμής φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων.

Τέλος θέλουμε να θέσουμε ένα ανοικτό ερώτημα προς τους αντιπεριφεριάρχη αγροτικής ανάπτυξης κ. Ζανετίδη, τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα του δήμου κ. Πόκια, και τους βουλευτές του νησιού μας κυρίους Γάκη, Σαντορινιό, Κόνσολα και Κρεμαστινό: πως θα υπάρξει η αγροτική ανάπτυξη στην οποία αναφέρονται κατά καιρούς, όταν σε ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά χωριά της Ρόδου όπως η Λαχανιά με πεδινές εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας, δεν υπάρχει νερό το οποίο είναι η βάση για την αγροτική παραγωγή και τι ενέργειες σκοπεύουν να κάνουν για αυτό το πρόβλημα.

Το κείμενο υπογράφουν οι:

1. Σαββάκης Ιωάννης

2. Φραζής Νικόλαος

3. Μακριάς Ιωάννης

4. Καλησημέρα Μιχαλίτσα

5. Βαγγέλης Παυλίδης

6. Ναόμι Παυλίδη

7. Βαλασία Σαββάκη

8. Διακογεωργίου Γιώργος

9. Γαλανόπουλος Μανόλης

10. Γεωργία Κρητικού

11. Ψαράς Χατζηγεωργιού Στέργος

12. Χριστοδούλου Λεωνίδας

13. Σπυρίδης Βασίελειος

14. Diko De Mey

15. Willy Resrann

16. Irish Abendroth

17. Μανωλάκης Βασίλης

18. Ακκούρης Μανόλης

19. Παπαχρυσάφη Παναγιώτα

20. Φραζής Γεώργιος

Υ.Γ. Το μάζεμα των υπογραφών στο χωριό μας συνεχίζεται, όμως επιλέξαμε να αποστείλουμε το κείμενο μόνο με αυτές τις υπογραφές λόγω του επείγοντος της κατάστασης.



ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΦΡΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/3/17 19:27

    Ιστορικό φότογραφια,τι μου θυμίσατε βρε παιδια παλιές καλές κυνοπραξιες.βλεπουμε μπροστάρα τη Μπαλάσα με το Κούβα γεμάτο να γνεφη του πουρσουκιου να φέρει γρήγορα τα καλάθια για να μην καθιστερουν , παραπισο η κανα όρθια με τιν ασπρι μαντυλα γριεμενη στιν ομάδα της που αργουν και ειναι δεφτερη και στο βαθος έρκετε το φουσκι με το τραχτερι και τιν ρεμουρκα φορτομενι αργά αργα στα πρότα του οδυγιματα. Λίπι όμως ο κελις,μαλον κατουρα στον ασκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *