ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ -Προετοιμασίες για την υποδοχή των πρώτων τουριστών


Ξεκίνησαν τις προετοιμασίες τους, οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες της Ρόδου ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν που θα ανοίξει σε περίπου ένα μήνα. Νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές θα ανοίξει φέτος η αυλαία της τουριστικής κίνησης στο νησί μας ,γεγονός που επιτείνει την αισιοδοξία των τουριστικών φορέων ότι, θα σημειωθεί ρεκόρ στις αφίξεις ξένων τουριστών στη Ρόδο το 2017.

Η Ρόδος υποδέχτηκε χθες τους πρώτους τουρίστες από την Αγγλία που ήρθαν στο νησί μας με την πτήση της Ryan air. Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» υποδέχτηκαν στελέχη της διεύθυνσης τουρισμού του δήμου Ρόδου στους οποίους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Από μεθαύριο ωστόσο αναμένεται να πυκνώσουν οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» καθώς αναμένεται να προσγειωθούν τρία αεροσκάφη από την Αγγλία. Όπως έγινε γνωστό μεθαύριο θα πραγματοποιηθούν τρεις πτήσεις που θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», και με τις οποίες θα μεταφερθούν συνολικά τουλάχιστον 300 άτομα. Η πρώτη πτήση τσάρτερ είναι της εταιρίας easy jet και θα προσγειωθεί στη Ρόδο στις 11.35 εκείνης της μέρας προερχόμενη από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο.
Την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στη 1 το μεσημέρι αναμένεται στο «Διαγόρας» μία δεύτερη πτήση αυτή τη φορά της Thomson, επίσης από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ. Δέκα λεπτά αργότερα μία ακόμα πτήση της Thomson θα προσγειωθεί στη Ρόδο προερχόμενη, όμως από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η πρώτη πτήση από τη Σκανδιναβία θα είναι της εταιρίας Primera και θα προσγειωθεί στη Ρόδο το Σάββατο 1 Απριλίου προερχόμενη συγκεκριμένα από τη Φινλανδία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ,φέτος το πρώτο κύμα μαζικών αφίξεων τουριστών στο νησί μας θα είναι την Μεγάλη Εβδομάδα που συμπίπτει και με το Πάσχα των Καθολικών ,δηλαδή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια.


Πάντως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από όλες τις τουριστικές αγορές της Ρόδου για την σεζόν του 2017 που όπως εκτιμάται η αύξηση των αφίξεων θα κυμανθεί σε διψήφιο αριθμό.
Η αισιοδοξία των τουριστικών παραγόντων της Ρόδου πηγάζει από τις προκρατήσεις που γίνονται από τις τουριστικές αγορές της οι οποίες είναι αυξημένες κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.
Όπως υποστηρίζουν οι τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου, μέχρι τώρα όλα εξελίσσονται θετικά και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να είναι μια καλή σεζόν, αν βέβαια δεν σημειωθούν απρόβλεπτες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας , δεν διογκωθεί το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα και δεν υπάρξουν αρνητικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε και το 2017 η τουριστική σεζόν στη Ρόδο θα σημειώσει νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών.
Μάλιστα θετικό είναι και το γεγονός ότι , το 2017 οι tours operations έχουν αυξήσει τις αεροπορικές θέσεις που κλείνουν στα τσάρτερ προς Ρόδο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *