επικαιρότητα

Φωτογραφιες από την ολοσχερή κατάρρευση του ΧΥΤΑ της Κω


ΟΡΑΜΑ: Δείτε ΦΩΤΟ από την ολοσχερή κατάρρευση του ΧΥΤΑ… ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι να πληρώσουν για τις καταστροφικές επιλογές τους

Δυστυχώς για το νησί μας η σημερινή διοίκηση του Δήμου της Κω φέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών επιλογών που οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία και στα μνημόνια της εξαθλίωσης και της καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ως διοίκηση την περίοδο (2007-2010) των τριών πρώην Δήμων αλλά και ως αντιπολίτευση (βλ. Ν. Μυλωνάς) συνεργάστηκαν, κουκούλωσαν και παρέλαβαν εν γνώσει τους από την εταιρεία Καρκανιάς το προβληματικό έργο του ΧΥΤΑ.
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτά τα λέτε για να κάνετε αντιπολίτευση και πως η «καταστροφική αλλαγή Κυρίτση» είναι αθώα περιστερά.
Δυστυχώς ή ευτυχώς τη δήλωση και την παραδοχή του κουκουλώματος την έκανε πριν λίγους μήνες ένας εκ των εμπλεκομένων και συγκεκριμένα ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Νίκος Μυλωνάς… σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο του…
«Η εταιρεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουμε η δεξαμενή αυτή ήταν με κλίση λόγω καθίζησης από τον καιρό της κατασκευής της και πριν καν αρχίσει η λειτουργία του έργου! Το πρόβλημα ήταν η κακή συμπύκνωση των μεγάλων επιχωμάτων στο σημείο αυτό με ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρείας ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ. Κάναμε ‘’στραβά μάτια’’ τότε αγωνιώντας να μην περιπλέκει το ζήτημα με τις διαδικασίες παραλαβής του έργου και εκκίνησης της λειτουργίας του άλλα και ελπίζοντας εμπειρικά ότι η καθίζηση συμπύκνωσε την απόβαση και το φαινόμενο θα έχει σταματήσει! Να όμως που η φύση εκδικείται!» (https://www.kosnews24.gr/politika/item/228672-n-mylonas-xyta-n-ko-poly-arga-gia-dakrya)
Όπως γίνετε αντιληπτό από τις φωτογραφίες αυτή τη στιγμή ΧΥΤΑ δεν υπάρχει στο νησί της Κω. Μάλιστα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους εργαζόμενους καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποχωρήσει και το υπόλοιπο κομμάτι μαζί με τα κτήρια και τα γραφεία της εγκατάστασης.
Φυσικά μην περιμένετε κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή… το πολύ-πολύ να σας πουν ότι θα κάνουν ακόμα κανένα ταξιδάκι στην Αθήνα ή της Βρυξέλλες και λύσουν δια μαγείας το θέμα!!!
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τη θεσμική οδό που δεν είναι άλλη από την προσφυγή στην Ελληνική δικαιοσύνη…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩΣχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα