ροή ειδήσεων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ: ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ... ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ...


Άλλο ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών έλαβε μέρος στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Ρόδου στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία το ΕΚΑΒ Ρόδου εκπαιδεύει πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.



Οι νέοι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με απειλητικές καταστάσεις για τη ζωή και έλαβαν γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αντιμετώπιση τραυματισμών και παθολογικών περιστατικών, επείγουσες καταστάσεις καθώς επίσης και τη σωστή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή κ.α.


Οι εκπαιδεύσεις αυτές δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την βοήθεια των Μαμάδων στη...Ρόδο οι οποίες πρόσφεραν εκπαιδευτικό υλικό, του Λιμενικού Σώματος και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι παρέχουν όποτε τους ζητηθεί εκπαιδευτικό υλικό. Σας ευχαριστούμε πολύ.




Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο για την μεγάλη τιμή να μας επισκεφτεί και να δηλώσει δημόσια την συμπαράστασή του.





Είναι η πρώτη φορά που δήμαρχος του νησιού τιμάει με αυτή τη συμβολική πράξητο ΕΚΑΒ Ρόδου.





Παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε μια προσπάθεια πρωτόγνωρη για το νησί μας.





ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Πολύς κόσμος συνδέει την παροχή πρώτων βοηθειών με την ιατρική ή με κάποιο άλλο εξειδικευμένο παραϊατρικό επάγγελμα χωρίς να έχουν κατανοήσει πως η γνώση των πρώτων βοηθειών είναι για όλους.





Πολλοί εξ αυτών παρόλα αυτά, αν και αναγνωρίζουν τη δυνατότητα που έχουν για την εκμάθηση βασικών πρώτων βοηθειών δεν προχωρούν στην εκπαίδευση τους διότι πιστεύουν ότι "ποτέ δεν θα τύχει σε μένα".


Μπορεί να τους τύχει όμως μία....ΠΝΙΓΜΟΝΗ






Είναι πραγματικά απλό να σώσεις κάποιον συνάνθρωπό σου από ΠΝΙΓΜΟΝΗ














Στις Πρώτες Βοήθειες μπορούν να εκπαιδευτούν όλοι, ανεξάρτητα από το επάγγελμα και την ηλικία παρέχοντας ασφάλεια στους γύρω τους και ενισχύοντάς τους την ελπίδα πως κάποιος θα τους βοηθήσει στη δύσκολη στιγμή.


Όπως τον τρόπο του πως να διατηρεί κάποιος τον ΑΕΡΑΓΩΓΟ ΑΝΟΙΚΤΟ...απλά με μία κίνηση!







































Στις Πρώτες Βοήθειες μπορούν να εκπαιδευτούν όλοι, ανεξάρτητα από το επάγγελμα και την ηλικία παρέχοντας ασφάλεια στους γύρω τους και ενισχύοντάς τους την ελπίδα πως κάποιος θα τους βοηθήσει στη δύσκολη στιγμή.



ΕΜΦΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ (ΠΝΙΓΜΟΝΗ) ΣΕ ΒΡΕΦΟΣ


Ακόμη και στην πνιγμονή βρέφους η εκπαίδευση στους τρόπους αντιμετώπισης της μπορεί να σώσει τη ζωή του. Όλοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν φόβο που όλοι οι γονείς συνεχώς κουβαλάμε πάνω μας.













ΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η θέση ανάνηψης διατηρεί ανοικτό τον αεραγωγό σε αναίσθητο θύμα που αναπνέει φυσιολογικά, προλαβαίνει την απόφραξη του αεραγωγού από τη γλώσσα και επιτρέπει την έξοδο υγρών από το στόμα.

















ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ


Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας τα οποία οδηγούν

στην καρδιοαναπνευστική παύση είναι πλέον γνωστά σε όλους μας και απαντώνται συχνότερα στον οικιακό χώρο.





Πιο συγκεκριμένα η Καρδιακή Ανακοπή, το Έμφραγμα του μυοκαρδίου, το Εγκεφαλικό Επεισόδιο και η Έμφραξη της Αναπνευστικής οδού από ξένο σώμα είναι απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, με πιθανότητες να οδηγήσουν το θύμα στην καρδιοαναπνευστική ανακοπή.




Ωστόσο όμως οι παραπάνω καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν συντηρητικά με απλές τεχνικές πρώτων βοηθειών.





Ποιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση της καρδιοαναπνευστικής παύσης η μοναδική τεχνική συντήρησης του ασθενούς είναι η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).









Η ΚΑΡ.Π.Α. αποτελείται από δύο επιμέρους τεχνικές:


Τις θωρακικές συμπιέσεις και τις διασωστικές αναπνοές. Κατά τη διάρκεια των θωρακικών συμπιέσεων η καρδιά λειτουργεί μηχανικά ενώ μέσω των διασωστικών αναπνοών τροφοδοτούμε το θύμα με οξυγόνο. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται έως την άφιξη των επαγγελματιών υγείας (166).


































































Σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης, η ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ...











































Λαμβάνοντας μια εκπαίδευση διάρκειας 7 ωρών εστιασμένη στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής θα μάθετε για όλα τα περιστατικά εκείνα που οδηγούν στην αναπνευστική παύση, καθώς επίσης και πως να διαχειριστείτε την παύση καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας εκτελώντας Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.).






Θυμηθείτε! 4’ – 6’ είναι αρκετά, ώστε ένα θύμα χωρίς αναπνοή να υποστεί ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες…

Και όσον αφορά τους τραυματισμούς....

μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια τόσο στον εαυτό σας όσο και σε συνανθρώπους σας γνωρίζοντας απλά μερικές χρήσιμες δεξιότητες



Ευχαριστούμε τον Ιατρό των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, καρδιολόγο κ. Ευθυμιάδη Δημήτρη για την τεράστια συμβολή του στην διεξαγωγή της εκπαίδευσης.




Γιατρέ, να είσαι πάντα καλά.




Στα διαλείμματα υπήρξε πλούσιος μπουφές, προσφορά της κ. Σπανού Κatja.














Επιμέλεια Κειμένου

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ



ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *