ροή ειδήσεων

Ιστορίες καθημερινής τρέλας μπροστά στα γκισέ των τραπεζών και της εφορίας!


Ιστορίες καθημερινής τρέλας σε τράπεζες και εφορίες φέρνει στο φως η ''Καθημερινή''.

Πρόκειται για πραγματικές περιπτώσεις πολιτών που συναλλάχθηκαν με το ελληνικό σύστημα και παραλίγο να καταλήξουν στο... ψυχιατρείο προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.

Είναι ενδεκτικό ότι καθημερινά τα στελέχη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης ζητούν από εκατοντάδες πολίτες να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, υποβάλλοντάς τους σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, ζητούν εντός 5 ημερών οι πολίτες που ελέγχονται να προσκομίσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και άλλων συναλλαγών από το 2000 (!) ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεσμεύουν όλους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για πολλούς μήνες οδηγώντας τους σε αδιέξοδο.
Αναζητώντας το 1 δισ.

Την άνοιξη του 2011, ο Γ.Κ., ελεύθερος επαγγελματίας, επισκέφτηκε το κατάστημα της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται για να καταθέσει κάποια χρήματα. Ο υπάλληλος της τράπεζας, από λάθος στο ποσό της κατάθεσης πληκτρολόγησε τον 12ψήφιο αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του Γ.Κ., που αντιστοιχούσε σε ποσό άνω του δισεκατομμυρίου. Ο τραπεζικός αμέσως αντιλήφθηκε το λάθος και προχώρησε στον αντιλογισμό του ποσού και εν συνεχεία πληκτρολόγησε το σωστό ποσό της κατάθεσης. Χρόνια αργότερα ο Γ.Κ. έλαβε ένα φύλλο ελέγχου από την εφορία, το οποίο του ζητούσε να δικαιολογήσει εντός 5 ημερών το δισεκατομμύριο που εμφανίστηκε στον λογαριασμό του. Ακολούθησε ένας πολύμηνος Γολγοθάς: οι τραπεζικοί του λογαριασμοί δεσμεύθηκαν, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει σε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις και απαιτήθηκαν εβδομάδες συναντήσεων και εξηγήσεων χωρίς οι ελεγκτικές αρχές να δεχθούν το προφανές τραπεζικό λάθος.
Τα... ανεξήγητα προσπαθούσε να εξηγήσει ο γιατρός

Άλλη περίπτωση αφορά έναν γιατρό, ο οποίος βρέθηκε σε λίστα φοροδιαφυγής, η οποία μάλιστα διακινήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς είχε εντοπιστεί 1,2 εκατ. ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί. Παρά τις προσπάθειές του να εξηγήσει στους ελεγκτές ότι το 1,2 εκατ. ευρώ δεν ήταν παρά το... άθροισμα μιας προθεσμιακής κατάθεσης ύψους 100.000 ευρώ που ανανεωνόταν κάθε μήνα. Την 1η του μηνός το ποσό της προθεσμιακής μεταφερόταν στον ειδικό λογαριασμό της τράπεζας και κατατίθετο με τον τόκο στο τέλος του μήνα και ο γιατρός την 1η του μηνός την ανανέωνε κ.ο.κ. Η αυτονόητη αυτή τραπεζική επιλογή στάθηκε αδύνατο να γίνει κατανοητή από τον ελεγκτή, ο οποίος καταλόγισε πρόστιμο παραπέμποντας στα... δικαστήρια.
Με το ζόρι... παράνομος πλουτισμός

Επιχειρηματίας διατηρούσε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με την κόρη του. Λόγω της αβεβαιότητας, κάποια στιγμή αποφάσισαν να μεταφέρουν τα χρήματα σε τράπεζα στη Ρουμανία. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της Ρουμανίας δεν υπάρχουν κοινοί λογαριασμοί αλλά μόνο ατομικοί και έτσι ο λογαριασμός άνοιξε στο όνομα της κόρης, με τον επιχειρηματία να διατηρεί δικαίωμα υπογραφής.Επειτα από ένα διάστημα, όταν θεώρησαν ότι ο κίνδυνος στην Ελλάδα είχε περάσει, αποφάσισαν να επαναφέρουν τα χρήματα στη χώρα: ίδιο ποσό, στην ίδια τράπεζα, στον ίδιο λογαριασμό. Ωστόσο, η μετακίνηση του ποσού προκάλεσε έλεγχο και ο έλεγχος, αφού άκουσε τις εξηγήσεις των εμπλεκομένων, καταλόγισε πρόστιμο στην κόρη του επιχειρηματία για αδικαιολόγητο πλουτισμό που αντιστοιχούσε στο 90% του ποσού!
Ήθελαν το συμφωνητικό!

Ένα συμφωνητικό ήθελε ο έλεγκτής για να διασταυρώσει αδήλωτα εισοδήματα από πώληση μετοχών στην περίπτωση επιχειρηματία. Ο συγκεκριμένος κατηγορήθηκε για πολλά εκατομμύρια αδήλωτων εισοδημάτων κατά τον έλεγχο προσκόμισε πινακίδιο πώλησης μετοχών, το οποίο δικαιολογούσε μεγάλο μέρος των... αδικαιολόγητων ποσών. Ωστόσο, ο ελεγκτής το απέρριψε τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται τόσο μεγάλη συναλλαγή χωρίς... συμφωνητικό.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *