επικαιρότητα

Ποιοι ήταν οι τρεις συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στο απίστευτο ναυάγιο

Το φοβερό ναυάγιο, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πρασονησίου, εξακολουθεί ν΄ αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στην κοινή γνώμη του νησιού μας. Και βέβαια, πρόκειται για ένα γεγονός, το οποίο θα κάνουν πολλά χρόνια για να ξεχάσουν οι συντοπίτες μας. Φυσικά το μεγάλο ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάται στην κοινή γνώμη, είναι κάτω από ποιες τελικά συνθήκες σημειώθηκε το τριπλό κακό! Κάτω από ποιες συνθήκες έχασαν τη ζωή τους ο Παναγιώτης Παναγιωτάκης, 67 ετών, κάτοικος Ρόδου, ο Ευστάθιος Καραγιάννης, ετών 72, από την Απολακκιά, και ο 64χρονος Στέλιος Στεφανάκης, από την Ελεούσα, φίλος και συνεργάτης του Παναγιωτάκη στην επιχείρηση (ενοικιαζόμενα), που διατηρούσε ο τελευταίος στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα, πάντως, με όσα έγιναν γνωστά, η παρέα των τριών Ροδιτών, είχε ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης για ψάρεμα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ιδανικές έως άριστες. Οι άνεμοι δεν ξεπερνούσαν τα 3 έως 4 μποφόρ και όπως όλα έδειχναν δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Αργά το βράδυ, όμως κι ενώ η παρέα επέστρεφε προς την ακτή με το ταχύπλοο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παρουσιάστηκε "κάποιο" πρόβλημα. Η πιθανότερη εκδοχή, η οποία, φυσικά, εξετάζεται μαζί με όλες τις άλλες, είναι η βάρκα ν΄ αναποδογύρισε και οι τρεις συντοπίτες μας, να βρέθηκαν στη θάλασσα, χωρίς να προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τα σωσίβιά τους!

Μάλιστα, απ΄ ότι λέγεται, οι δύο φορούσαν αδιάβροχη φόρμα με ενσωματωμένες γαλόντζες που σημαίνει ότι, λειτούργησαν ως «βαρίδια» στο σώμα τους μ΄ αποτέλεσμα να τους "τραβήξουν" στο βυθό.

http://topika-nea.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα