ροή ειδήσεων

Έντονη ανησυχία της Ryanair για το BREXIT


H Ryanair, κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να θέσει τα αεροπoρικά θέματα στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να παράσχει ένα ικανοποιητικό σχέδιο, ώστε μετά το Brexit, να μην μειωθούν οι πτήσεις προς / από την Ευρώπη, για το χρονικό διάστημα μετά τον Μάρτιο του 2019, που θα ολοκληρωθεί η έξοδος.

Με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το σύστημα «ανοικτών ουρανών» της Ε.Ε., η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει είτε να διαπραγματευθεί μια διμερή συμφωνία με την ΕΕ ώστε να συνεχιστούν οι πτήσεις προς / από την Ευρώπη. Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσουν οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, οι οποίοι είναι απαρχαιωμένοι και δεν καλύπτουν τις πτήσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο αεροπορικής απομόνωσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ryanair, η οποία απασχολεί πάνω από 3.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα μεταφέρει φέτος 44 εκ. επιβάτες από / προς αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, από φέτος έχει ήδη στραφεί στην ανάπτυξή της μακριά από το Ηνωμένο Βασίλειο, προς άλλα αεροδρόμια της ΕΕ, μη αυξάνοντας τις βάσεις της στο Η.Β. και μειώνοντας την ανάπτυξή της από 15% σε μόλις 6% το τρέχον έτος.

Καθώς η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποίησε το άρθρο 50 σήμερα, η Ryanair ζήτησε από τους αρμόδιους να καταστρώσουν άμεσα μια στρατηγική για τη διατήρηση των αεροπορικών ταξιδιών χαμηλού κόστους μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ από τον Μάρτιο του 2019 και προειδοποίησε ότι υπάρχουν μόλις 12 μήνες για προετοιμασία, δεδομένου ότι για το Καλοκαίρι του 2019, τα δρομολόγια πρέπει να είναι επιβεβαιωμένα τον Μάρτιο του 2018.
Ο Kenny Jacobs

Ο εκπρόσωπος της Ryanair Kenny Jacobs δήλωσε: «Περίπου 9 μήνες μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit, εμείς δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αεροπορία. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν φαίνεται να έχει κανένα σχέδιο για να διατηρηθεί το καθεστώς ελεύθερων αεροπορικών συνδέσεων της Βρετανίας με την Ευρώπη».

Και συνέχισε : «Με τη Βρετανία να σχεδιάζει να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη συμφωνία ανοικτών ουρανών, υπάρχει μια σαφής πιθανότητα να μην υπάρχουν πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης για το χρονικό διάστημα μετά το Μάρτιο του 2019. Το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι σε μια νέα διμερή συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία μπορεί να μην είναι σε θέση να διαπραγματευτεί μια τέτοια διμερή συμφωνία εγκαίρως. Η Ryanair, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρείες, προγραμματίζει τις πτήσεις της 12 μήνες πριν, οπότε υπάρχουν μόλις 12 μήνες για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμά μας για το Καλοκαίρι του 2019, και να μην δούμε βαθιές περικοπές στις πτήσεις μας, από τον Μάρτιο του 2019 και μετά.»

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *