ροή ειδήσεων

Πολλά μπράβο! Το πανέμορφο κοριτσάκι που έσβησε τη Φλόγα το 2004 πάει με υποτροφία στις ΗΠΑ



Αποτέλεσε το πρόσωπο των ημερών πίσω στο 2004, καθώς η εικόνα της να φυσάει και να σβήνει η φλόγα στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη όλων!


Η Φωτεινή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήτοι η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου ήταν το κοριτσάκι, που έσβησε τη φλόγα στην Τελετή Λήξης των Αγώνων.





Η μικρή τότε Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, δεν επιλέχθηκε τυχαία για αυτό το ρόλο, αφού με την παρουσία της οι αρμόδιοι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα. Ήταν ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Αυτό το πανέμορφο κοριτσάκι με τα μεγάλα και εκφραστικά μάτια, μεγάλωσε πολύ και σήμερα σχεδόν 23 ετών, η φοιτήτρια στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου των Πατρών, επιλέχθηκε για την υποτροφία στο Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) στις ΗΠΑ.

Το Watson School είναι ένα κορυφαίο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας, παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα αιχμής και την υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει κάθε καλοκαίρι σε επιλεγμένους, μετά από αξιολόγηση, άριστους προπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις Βιολογικές Επιστήμες.

Είναι η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και να πραγματοποιήσουν εργαστηριακή διατριβή σε καινοτόμα θέματα Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του ερευνητικού κέντρου.



Στο παρακάτω βίντεο η ίδια απευθύνεται σε μικρά παιδιά για την εμπειρία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και για τα όνειρά της για τη ζωή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *