ροή ειδήσεων

Στη φυλακή ο 42χρονος χρυσαυγίτης για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή



Ο δράστης βρέθηκε τετ α τετ με τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος και τον αναγνώρισε. Προκλητικός κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο

Αναπόφευκτη φαίνεται πως ήταν τελικά η προσωρινή κράτηση του 42χρονου στελέχους της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή. Ο νεαρός -χτυπημένος άσχημα, με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο- όταν του ζητήθηκε από τη δικαστική λειτουργό, αναγνώρισε χωρίς αμφιβολία στο πρόσωπο του κατηγορούμενου έναν από τους δράστες που τον χτύπησαν μέχρι εκείνος να λιποθυμήσει και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νικ. Μιχαλολιάκου στη Βουλή κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Κατά την έξοδό του πάντως, αντέδρασε στο τετ α τετ που είχε με το θύμα του, φωνάζοντας προκλητικά: "αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά! Γαμ.... Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη".

Νωρίτερα ο φοιτητής είχε υποβάλει παράσταση ως πολιτική αγωγή μαζί με τη μητέρα του. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στη δικαστική λειτουργό: "Το φαινόμενο ΧΑ ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Προσβάλλουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους . Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ΧΑ , ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτε μέλος του Ρουβίκωνα. Οποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν. Βιώνουμε ως οικογένεια ένα σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία."

Ο 24χρονος πέρασε το κατώφλι της 17ης τακτικής ανακρίτριας, αφού είχε κληθεί από την τελευταία προκειμένου να αποσαφηνίσει αν είδε ή όχι τον κατηγορούμενο. Παρά την έντονη αντίδραση τόσο του κατηγορούμενου όσο και του υπερασπιστή του, η κατάληξη ήταν μονόδρομος, ενώ η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε αυτή της σκοπούμενης, η οποία είναι και αυτή - όπως και η ληστεία - κακουργηματικής φύσεως.

Από την πλευρά του πάντως, ο συνήγορος του χρυσαυγίτη, Δημ. Παπαγρηγορίου, υποστήριξε σε δηλώσεις του, πως ο φοιτητής παρασύρθηκε. "Όσον αφορά την αναγνώριση η οποία έγινε μόλις σήμερα απο τον παθόντα, θεωρώ ότι τον παρέσυρε σε αυτή η κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα ΜΜΕ και σε ορισμένα μάλιστα χωρίς απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων αλλά και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες...Και σήμερα υποστήριξε στον ανακριτή ότι διέκρινε λεπτομέρειες του προσώπου μου όπως ουλή στο δεξί μάγουλο. Εάν είχε πράγματι δει κάτι τέτοιο κατά το συμβάν θα μπορούσε να πει εξ αρχής στους αστυνομικούς ότι είδε χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να αναγνωρίσει σε επίδειξη φωτογραφιών ή κατ΄αντιπαράσταση εξέταση" ανέφερε. Στην ανακρίτρια εμφανίστηκαν προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης δύο άνδρες, οι οποίοι κατά πληροφορίες, υποστήριξαν πως ο κατηγορούμενος τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν μαζί τους.


Τί υποστήριξε

Ο 42χρονος χρυσαυγίτης αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζοντας -σύμφωνα με πληγές- ότι έχει στοχοποιηθεί από συγκεκριμένα άτομα με τα οποία έχει προσωπικές διαφορές, αναφερόμενος σε αυτόπτη μάρτυρα της περιοχής των Αμπελοκήπων ο οποίος τον κατονόμασε στις αρχές με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. "Αρνούμαι την όποια εμπλοκή μου στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού. Με στοχοποίησε άνθρωπος ο οποίος διατηρεί χρόνια αντιδικία μαζί μου και ο οποίος κατ' επανάληψη με έχει απειλήσει "να δεις τι θα σου κάνω μόλις μου δοθεί η ευκαιρία"" φέρεται να είπε στην απολογία του.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *