επικαιρότητα

Αντίθετος ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στην εφαρμογή τέλους διανυκτέρευσηςΗ συνάντηση η οποία είχε μεγάλη προσέλευση μελών και ήταν η πρώτη έπειτα από το άνοιγμα των περισσοτέρων μονάδων του νησιού μας, άρχισε με ενημέρωση για θέματα εξέλιξης της τουριστικής σαιζόν από τον Πρόεδρο, κο.Ματσίγκο και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των πωλήσεων για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου. Έγινε αναφορά στο θέμα των συμβολαίων για την σαιζόν του 2018, των οποίων οι διαπραγματεύσεις και οι υπογραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Έγινε αναφορά στην ευκαιρία που υπάρχει φέτος για μία έστω και μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς υπάρχουν αρκετοί Tour Operators που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα τους την πρώτη ή και την δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη. Αντίστοιχα ξεκάθαρο είναι πλέον ότι υπάρχουν Tour Operators οι οποίοι θα ξεκινήσουν το πρόγραμμα τους για το 2018, την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.
Το θέμα που μονοπώλησε την συζήτηση, ήταν αυτό της επικείμενης επιβολής του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχειακά καταλύματα, γεγονός με το οποίο ο Σύλλογος στο σύνολο του, είναι κάθετα αντίθετος. Μάλιστα απεφασίσθη να υπάρξει συντονισμός και με τους εταίρους συλλόγους διευθυντών ώστε μέσω της Ομοσπονδίας να κατατεθεί επίσημα η θέση αυτή. Τονίσθηκε δε ότι θα είναι καταστροφική για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εάν εφαρμοσθεί η είσπραξη του ανωτέρω φόρου είτε μέσω των Tour Operators είτε απευθείας από τους πελάτες κατά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.
Τέλος συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσεων και συναντήσεων του Συλλόγου για την καλοκαιρινή περίοδο και δόθηκε έμφαση στην ενημέρωση των μελών για θέματα βελτίωσης παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά της εμφάνισης του νησιού, της βελτίωσης των υποδομών καθώς και στο θέμα ενημέρωσης των μελών για την αστεροποίηση των τουριστικών καταλυμάτων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.
Η επόμενη προγραμματισμένη ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί στις 23.05 στο Ξενοδοχείο Amathus στην Ιξιά με θεματολογία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος                Η Γραμματέας
Γεώργιος Ματσίγκος  Τίνα Ξάνθη

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα