ροή ειδήσεων

Στην Ελλάδα ο πιο όμορφος φάρος στον κόσμο



Οι φάροι αποτελούν εντυπωσιακά δημιουργήματα του ανθρώπου και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούνται σήμερα ως τουριστικός προορισμός προσφέροντας στους επισκέπτες ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει 10 εκκεντρικούς και πανέμορφους φάρους από κάθε γωνιά του πλανήτη και στην κορυφή δε θα μπορούσε να μην είναι ο μοναδικός Φάρος Τουρλίτης στην Άνδρο.



Φάρος Τουρλίτης, Άνδρος

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ενετικό κάστρο στην πρωτεύουσα της Άνδρου στην Χώρα. Είναι ο μοναδικός φάρος χτισμένος πάνω σε βράχο μέσα στην θάλασσα. Ο Φάρος «πρωτολειτούργησε την 1η Ιανουαρίου του 1897, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αποκαταστάθηκε από δωρεές τη δεκαετία του ’90. Σήμερα αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.


Thomas Point Shoal Light , Μέριλαντ ΗΠΑ

Ο φάρος αυτός είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα δείγματα φάρων που βρίσκονται πάνω σε βιδωτή εξέδρα πάνω στην άμμο. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και είναι στέκει στην ίδια θέση από την πρώτη μέρα λειτουργίας του το 1875.


Φάρος Αγίου Νικολάου, Ουκρανία

Μισός φάρος και μισός παρεκκλήσι ο φάρος αυτός στην Ουκρανία, είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών. Ο φάρος πέρα από τη ναυτική χρησιμότητά του αποτελεί ένα μνημείο για όλους όσους έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα.


Φάρος Τζέντα, Σαουδική Αραβία

Αυτό το φουτουριστικό αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα, βρίσκεται σκαρφαλωμένο κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Έχει 436 πόδια ύψος , γεγονός που τον κάνει να διεκδικεί επάξια τον τίτλο του ψηλότερου φάρου στον κόσμο.


Φάρος Kõpu, Εσθονία

Πρόκειται για ένα τεράστιο οικοδόμημα που βρίσκεται στο νησί Hiiumaa, στην Εσθονία, και αποτελεί έναν από τους πιο παλιούς ενεργούς φάρους στον κόσμο καθώς βρίσκεται αδιάλειπτα σε λειτουργία από το 1531, όταν και ολοκληρώθηκε. Ο φάρος έχει γίνει σύμβολο του νησιού και κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες.


Πύργος του Ηρακλή, Ισπανία

Ο συγκεκριμένος φάρος είναι εμπνευσμένος από το φάρο της Αλεξάνδρειας και δε θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από αυτό που δηλώνει το όνομά του. Μετρά σχεδόν 2000 χρόνια ζωής και βρίσκεται στη Γαλικία της Ισπανίας. Ο φάρος λόγω της ηλικίας του χρειάστηκε ένα λίφτινγκ το 1788.


Φάρος Baishamen, Κίνα


Πρόκειται για τον έκτο ψηλότερο φάρο στην Κίνα. Είναι αρκετά νέος καθώς κατασκευάστηκε το 2000 στο νησί Haidian νότια της Κίνας. Είναι ένας τριγωνικός πολυόροφος πύργος που πατά πάνω σε μια βάση.



Φάρος Στρομπολίκιο, Ιταλία

Ο συγκεκριμένος φάρος μπορεί να μην παρουσιάζει τίποτα ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής άποψης, ωστόσο η τοποθεσία του είναι μοναδική. Ο φάρος βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου στα Αιολικά νησιά της Ιταλίας. Για να φτάσουν στο φάρο οι επισκέπτες πρέπει να ανεβούν δεκάδες σκαλιά πάνω στο βράχο.


Φάρος Dyrhólaey, Ισλανδία

Σκαρφαλωμένος στα νότια παράκτια βράχια της Ισλανδίας αυτός ο πανέμορφος τσιμεντένιο φάρος που χτίστηκε το 1927 σας δίνει έναν ακόμα λόγο να επισκεφτείτε αυτό το παράξενο και συνάμα όμορφο τοπίο.


Seven Foot Knoll, Μέριλαντ, ΗΠΑ

Χτισμένος το 1855, αυτό ο κόκκινος φάρος είναι ο παλιότερος που πατά σε βιδωτή μεταλλική βάση. Ωστόσο σε αντίθεση με τον άλλο φάρο στις ΗΠΑ που αναφέραμε πιο πάνω, ο συγκεκριμένος εγκαταλείφθηκε και απαξιώθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα. Για να αποκτήσει λίγη από την παλιά του αίγλη χρειάστηκε αν μεταφερθεί στη Βαλτιμόρη, όπου παραμένει ως σήμερα ως ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

ΠΗΓΗ : www.masternews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *