ροή ειδήσεων

Δήμος Ρόδου εναντίον εργάτη: Στα δικαστήρια για αποζημίωση ατυχήματος



Έφεση κατά απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία επιδικάστηκε αποζημίωση σε δημοτικό υπάλληλο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα, αποφάσισε να ασκήσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου. Ταυτόχρονα ωστόσο, με την ίδια απόφαση, η Οικονομική Επιτροπής έκρινε ότι δεν θα πρέπει να ασκηθεί αίτηση αναστολής κατά της ίδιας απόφασης για το ποσό των 6.000 ευρώ που επιδικάστηκε ως προσωρινά εκτελεστό στον ίδιο υπάλληλο, λόγο της υγείας και οικονομικής του κατάστασης.

Η υπόθεση, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική», έχει ως εξής: ο υπάλληλος άσκησε εναντίον του Δήμου Ρόδου την από 12-5-2011 αγωγή του, που απευθυνόταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την οποία ισχυριζόταν ότι προσλήφθηκε από τον πρώην Δήμο Αφαντου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις 1-6-2010, για να απασχοληθεί μέχρι τις 31-12-2010 με την ειδικότητα του εργάτη καθαριότητας – συνοδού απορριμματοφόρου.

Στις 18-7-2010 ενώ εργαζόταν, το δεξί του πόδι παγιδεύτηκε στην πρέσα του μηχανήματος ανύψωσης του κάδου του απορριμματοφόρου και υπέστη κατάγματα και αναφέρει στην αγωγή του ότι ο τραυματισμός του οφειλόταν σε αμελή συμπεριφορά των προστιθέντων υπαλλήλων του πρώην Δήμου Αφαντου και ότι ο τραυματισμός του αυτός προκάλεσε σ’αυτόν ανικανότητα για εργασία μέχρι το πέρας της σύμβασης εργασίας, οπότε και απολύθηκε χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση απόλυσης.

Με βάση τους ισχυρισμούς αυτούς ζητούσε να του καταβάλει ο Δήμος Ρόδου, ως καθολικός διάδοχος του πρώην Δήμου Αφαντου, συνολικά το ποσό των 13.343,60 ευρώ, περιοριζόμενο κατά το ποσό των 984,62 ευρώ, το οποίο εισέπραξε από τον ασφαλιστικό του φορέα, για τις αιτίες που ανέφερε στην αγωγή του, ως επίσης και το ποσό των 150.000 ευρώ για αποζημίωση για την ηθική βλάβη που είχε υποστεί.

Επί της παραπάνω αγωγής αυτής εκδόθηκε η με αριθμό 12/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η οποία έκαμε δεκτή την αγωγή και υποχρέωσε τον Δημο Ρόδου, ως καθολικό διάδοχο του πρώην Δήμου Αφαντου, να καταβάλει στον υπάλληλο το ποσό των 15.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής μέχρι την εξόφληση, καταδίκασε δε τον Δήμο και σε μέρος των δικαστικών εξόδων του, τα οποία όρισε στο ποσό των 500 ευρώ. Η απόφαση αυτή κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 6.000 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *