ροή ειδήσεων

Δεν κινείται ούτε...φύλλο στην αγορά της Ρόδου !



Κατήφεια επικρατεί στην αγορά της Ρόδου. Παρά το γεγονός ότι, το Πάσχα πλησιάζει, στην αγορά δεν κινείται στην κυριολεξία ούτε φύλλο και τα έσοδα των ντόπιων καταστηματαρχών έχουν υποστεί καθίζηση.

Ακόμη και οι προσφορές ,με τις οποίες οι ντόπιοι καταστηματάρχες της Ρόδου προσπαθούν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού ενόψει του Πάσχα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Οι επιχειρηματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν τονωτική ένεση στην τοπική αγορά που αργοπεθαίνει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επικρατεί και της διείσδυσης και επέκτασης των αλυσίδων στη Ρόδο.

Παρόλα αυτά μόνο εορταστικό δεν είναι το κλίμα στην τοπική αγορά στην οποία επικρατεί έντονος προβληματισμός και βαρυθυμία για το τι μέλλει γενέσθαι. Η κίνηση που καταγράφεται στα ντόπια καταστήματα μόνο εορταστική περίοδο δεν θυμίζει καθώς είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Μειωμένη της τάξεως του 10%-15% είναι ακόμη και η κίνηση στα καταστήματα πώλησης παιδικών ειδών ένδυσης και υπόδησης τα οποία έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση ενόψει του Πάσχα.Τα είδη που αυτές τις ημέρες είχαν μεγάλη ζήτηση τα προηγούμενα χρόνια, φέτος παραμένουν στα αζήτητα. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι, φέτος το Πάσχα είναι νωρίς και οι εποχιακοί εργαζόμενοι ακόμη δεν έπιασαν δουλειά για να μπορούν να ξοδεύουν στην αγορά της Ρόδου κατά την εορταστική περίοδο.

Τα όποια χρήματα έχουν στις τσέπες τους, οι καταναλωτές και είναι ελάχιστα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επικρατεί θα τα διαθέσουν για το πασχαλινό τραπέζι καθώς η ένδυση και η υπόδηση τους πλέον θεωρείται πολυτέλεια στους χαλεπούς καιρούς που διανύουν. Πάντως και η κίνηση στα σούπερ μάρκετ αυτές τις ημέρες είναι «μουδιασμένη» καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τις παραπανίσιες αγορές και περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα και αναγκαία.

Βέβαια ούτε και οι ντόπιοι καταστηματάρχες ευελπιστούν πως η αγορά θα μπορούσε κάπως να κινηθεί κατά την εορταστική περίοδο αφού γνωρίζουν και οι ίδιοι που τα νοικοκυριά παρά είναι φορτωμένα με ανεξόφλητους λογαριασμούς της Εφορίας της ΔΕΗ της ΔΕΥΑΡ και του ΕΝΦΙΑ.



Η τοπική αγορά που καταρρέει ολοένα και περισσότερο , έχει στερέψει από ρευστότητα και τα όποια ευρώ είναι διαθέσιμα καταλήγουν στα ταμεία των καταστημάτων που λειτουργούν στη Ρόδο οι μεγάλες αλυσίδες.

Πλέον οι ντόπιοι καταστηματάρχες έχουν εναποθέσει τις όποιες ελπίδες, που μπορεί ακόμη να διατηρούν στους τουρίστες που φέτος έχουν ξεκινήσει να έρχονται στο νησί μας ,νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές και όπως εκτιμάται κάτι θα αφήσουν στην αγορά της Ρόδου.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/4/17 23:08

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΚΙΝΗΤΈ Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΝΈΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΈΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΠΡΟΛΆΒΟΥΝ ΜΗ ΧΆΣΟΥΝ ΤΡΟΜΆΡΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *