ροή ειδήσεων

Ερώτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου: Βγάζουν ακίνητο σε πλειστηριασμό λόγω ΕΦΚΑ



Την παρέμβαση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου ζητάει με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, προκειμένου να ανασταλεί για έξι μήνες ο πλειστηριασμός λόγω ΕΦΚΑ ακινήτου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου.

Όπως λέει στην ερώτησή του ο βουλευτής, ο ΕΦΚΑ προσπάθησε να βγάλει σε πλειστηριασμό το ακίνητο στις 22 Μαρτίου 2017 τον οποίο και σταμάτησαν οι εργαζόμενοι. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αξία του ακινήτου ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ και βγήκε για 2,5 εκατ. με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο του Συνεταιρισμού είναι υποθηκευμένο για χρέη προς την ΔΟΥ Ρόδου ύψους 3.941.029,39, αλλά και προς τράπεζες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την υπουργό Εργασίας την αναστολή του πλειστηριασμού προκειμένου να μπει η υπόθεση στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Στις 22/03/2017 ο ΕΦΚΑ προσπάθησε να βγάλει σε πλειστηριασμό ακίνητο, ιδιοκτησίας Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου, στη θέση "Ρόδος" της κτηματικής περιφέρειας Ρόδου-Δήμος Ρόδου, ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κινητοποίησης των εργαζομένων.
Υπέρ του εν λόγω ακινήτου έχει εγγράψει υποθήκη η ΔΟΥ Ρόδου για ποσό 3.941.029,39Ε, η "ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ Α.Ε." για 2.298.616,11Ε και η "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." για 1.719.945Ε.
Το συγκεκριμένο ακίνητο εκτίθεται σε πλειστηριασμό στο ποσό των 2.500.000Ε και τιμή πρώτης προσφοράς , σύμφωνα με την πράξη καθορισμού του ΙΚΑ Ρόδου, το ποσό των 2.000.000Ε.

Επειδή η αξία του εν λόγω ακινήτου ξεπερνά κατά πολύ τα 4.000.000Ε.
Επειδή η ζημιά που θα υποστεί ο Συνεταιρισμός και το Δημόσιο είναι δεδομένη, καθώς οποιοδήποτε ποσό εισπραχθεί δεν θα οδηγήσει σε απομείωση των οφειλών του Συνεταιρισμού προς τον ΕΦΚΑ αλλά προς τη ΔΟΥ και τα ανωτέρω πιστωτικά ιδρύματα.
Επειδή έχει συσταθεί μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης.
Επειδή μπορεί να ενταχθεί στον "Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων" όπως προκύπτει απο το σχετικό σχέδιο νόμου, οπότε ο ΕΦΚΑ δεν χάνει τις κύριες οφειλές.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Θα γίνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να ανασταλεί ο πλειστηριασμός για χρονικό διάστημα έξι μηνών, και παράλληλα οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ενέργεια έχει δρομολογηθεί, ώστε να προκύψει λύση που θα επιτρέπει την ικανοποίηση των πιστωτών καλύτερα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών και θα επιτρέψει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δωδεκανήσου να συνεχίσει τη δραστηριότητά του;

Ο ερωτών βουλευτής

Καματερός Ηλίας

Μ. Νταλιάνη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *