επικαιρότητα

Την πλήρη αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων και κουφωμάτων του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΤην αύξηση του προϋπολογισμού του έργου της συνολικής αποκατάστασης των εξωτερικών όψεων του Εθνικού Θεάτρου

Ρόδου, συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών κουφωμάτων, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ζήτησε από τον Δήμο Ρόδου την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για το θέμα, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, σήμερα το πρωί, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Μαριάς, ο Σύµβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της ∆/νσης Τεχνικών Έργων ∆ωδεκανήσου κ. Νίκος Οικονόμου και ο Προϊστάµενος ∆/νσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, προϊσταμένη της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κα Άννα Παρασκευοπούλου και ο Αρχιτέκτονας κ. Κυριάκος Μάγος.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι το παλιό έργο που είχε δημοπρατηθεί από τον Δήμο Ρόδου, δεν αφορούσε το σύνολο των εξωτερικών όψεων του Εθνικού Θεάτρου, παρά μόνο επεμβάσεις στην τοιχοποιία τμήματος του ισογείου. Η αύξηση του προϋπολογισμού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποσκοπεί στη εξωτερική αποκατάσταση ολόκληρου του κτηρίου και των εξωτερικών κουφωμάτων αυτού, τόσο για την προστασία του, μέχρι την ολοκλήρωση και των υπολοίπων μελετών από τον Δήμο Ρόδου, όσο και για τον εξωραϊσμό του ιδίου του Εθνικού Θεάτρου, εκ των σημαντικότερων μνημείων της πόλεως Ρόδου, και του περιβάλλοντος χώρου.

Στην διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, συμφωνήθηκε, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασης των εξωτερικών όψεων και των κουφωμάτων, να διερευνηθεί από κοινού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, κάθε πιθανή πηγή χρηματοδότησης, για την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών, για την πλήρη αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/4/17, 11:33 μ.μ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΘΈΑΤΡΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΈΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΎΚΛΑ, ΜΠΡΆΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα