ροή ειδήσεων

Οι ελληνικές τοποθετήσεις για το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος



Επιφυλακτικά αντέδρασαν στο αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την επικράτηση του «ναι», η οποία προλειαίνει το έδαφος για τη συγκέντρωση υπερξουσιών στο πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε ότι το δημοψήφισμα αναδεικνύει μία «βαθιά διχασμένη Τουρκία» και έκανε λόγο για «οριακή και αμφισβητούμενη νίκη του Ερντογάν».


Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κατέστησε αναγκαία την επίδειξη σωφροσύνης εκ μέρους της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και του τουρκικού λαού. Τόνισε επίσης, πως η Ελλάδα προσβλέπει σε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη γειτονική χώρα, παρά τη σοβαρή συνταγματική αλλαγή της Τουρκίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για «καισαρικό καθεστώς» και εξέφρασε την ανησυχία του για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, αλλά και για τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο, «να χρησιμοποιήσει τις νέες εξουσίες προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας» και «όχι για να διολισθήσει σε πιο αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *