ροή ειδήσεων

Με δόκιμους αστυφύλακες ενισχύονται τα νησιά



Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε διαταγή στις 27 Μαρτίου, στέλνοντας σχετικό σήμα, για την κάλυψη εποχικών αναγκών υπηρεσιών αστυνόμευσης αεροδρομίων της χώρας και λοιπών τουριστικών περιοχών για την τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επιτελών του αρχηγείου, θα μετακινηθούν 289 μόνιμοι αστυνομικοί-ειδικοί φρουροί σε υπηρεσίες νησιών, αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας που δέχεται τουριστική κίνηση. Επιπλέον, για δεύτερη χρονιά θα σταλούν δόκιμοι αρχιφύλακες που φοιτούν στη σχολή της ΕΛ.ΑΣ., με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που ενισχύσουν τις κατά τόπους υπηρεσίες να φτάνει τους 505.


Η προσωρινή μετακίνηση του μόνιμου προσωπικού είναι για διάστημα τουλάχιστον πέντε μηνών, με ημερομηνία επιστροφής την 31η Οκτωβρίου - όταν θα έχει τελειώσει και η τουριστική σεζόν. Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της αστυνομίας κάνουν λόγο για σημαντική «ανάσα» στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, οι οποίες κάθε χρόνο δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στην αστυνόμευση. Ειδικά στα νησιά που διαθέτουν αεροδρόμια και κατ' επέκταση καταγράφουν υψηλό αριθμό επισκεπτών, οι ανάγκες είναι μεγάλες και εν όψει της πρόβλεψης για καταγραφή νέου ρεκόρ θερινών αφίξεων φέτος το καλοκαίρι, η ενίσχυση των υπηρεσιών ήταν επιβεβλημένη.

Οι τουριστικές περιοχές
Στόχος είναι να γίνονται επαρκείς έλεγχοι στα διαβατήρια, αλλά και να ενισχυθεί έτι περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά, όπου τα αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα. Η μετακίνηση των μόνιμων έχει ξεκινήσει από τις 6 Απριλίου, με τη Μύκονο και το Ηράκλειο να δέχονται τους περισσότερους ένστολους που φτάνουν τους 22 για κάθε υπηρεσία. Ακολουθούν η Ρόδος με 20, η Σαντορίνη με 19, η Βόνιτσα με 17, η Χαλκιδική με 16, τα Χανιά με 12, η Κέρκυρα με 11, η Ζάκυνθος με 10, η Πάρος με 7, ενώ στη Λέρο, την Τήνο και τη Σύρο από 3 και 2 στη Μυτιλήνη. Εκτός από τους μόνιμους αστυνομικούς, θα αποσπαστούν και 505 δόκιμοι αστυφύλακες, με τους μισούς να τοποθετούνται σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και τους υπόλοιπους σε αστυνομικά τμήματα για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες αστυνόμευσης.



Οι περισσότεροι δόκιμοι θα πάνε στα τμήματα Σαντορίνης και Μυκόνου, συνολικά 80 άτομα, με το αεροδρόμιο της Κω να έρχεται τρίτο με 32 άτομα και τέταρτο της Ρόδου με 27, ενώ 25 θα πάνε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, 24 της Κέρκυρας και 20 της Καρπάθου, 16 στα Χανιά, από 10 σε Λέρο και Κάλυμνο. Περί τους 24 δόκιμους αστυφύλακες θα δεχθεί το αστυνομικό τμήμα της Σκιάθου, 18 της Χίου, 15 της Σάμου, 22 της Μυτιλήνης, 22 της Ζακύνθου.

Η άφιξη των δόκιμων αστυφυλάκων αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Μολονότι οι παραπάνω μετακινήσεις θα ενισχύσουν σημαντικά τα αστυνομικά τμήματα και τα αεροδρόμια, τα νησιά Κίμωλος, Ανδρος, Σέριφος, Σίφνος, Κουφονήσια, Ανάφη, Κέα και Αμοργός θα μείνουν χωρίς ενίσχηση.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *