ροή ειδήσεων

Πως θα επιλέξουμε τα σωστά γυαλιά ηλίου



Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι ένα αντικείμενο της μόδας. Μας παρέχουν σημαντική προστασία για τα μάτια από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να επιλέγονται με γνώση ώστε να εφαρμόζονται τα σωστά γυαλιά ηλίου.
Επιλέξτε γυαλιά με 99%+ προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Πρέπει πάντα να επιλέγετε γυαλιά με τη συγκεκριμένη προδιαγραφή. Ορισμένες κατασκευαστές γυαλιών υποστηρίζουν ότι τα γυαλιά που κατασκευάζουν παρέχουν προστασία και από την υπέρυθρη ακτινοβολία, πρόσφατες όμως έρευνες δεν υποδεικνύουν βλάβες των ματιών από την ακτινοβολία αυτή.
Δοκιμάστε την ποιότητα των γυαλιών

Εκτός από την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα των φακών. Κοιτάξτε μέσα από τα γυαλιά σε κάποιο ορθογώνιο μοτίβο, όπως πλακάκια στο πάτωμα. Κρατήστε τα γυαλιά σε βολική απόσταση από τα μάτια και καλύψτε το ένα μάτι. Κινήστε τα γυαλιά αργά από τη μία πλευρά στην άλλη, πάνω και κάτω. Εάν οι γραμμές παραμένουν ευθείες, οι φακοί είναι σωστοί. Εάν οι γραμμές κινούνται, ιδιαίτερα στο κέντρο του φακού, δοκιμάστε άλλους φακούς.
Αναζητήστε ανθεκτικούς φακούς

Δεν υπάρχει άθραυστος φακός, ωστόσο οι πλαστικοί φακοί είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν και να γίνουν τρίμματα όταν χτυπήσουν σε αιχμηρό αντικείμενο. Ελέγξτε την ποιότητα του πλαστικού και βεβαιωθείτε για τις εγγυήσεις που δίνονται όσον αφορά την ανθεκτικότητά του.
Φορέστε προστατευτικά γυαλιά για επικίνδυνες, ριψοκίνδυνες δραστηριότητες

Δραστηριότητες στην ύπαιθρο, όπως θαλάσσιο σκι ή σκι στο χιόνι ή ομαδικά παιχνίδια δράσης μπορεί να τραυματίσουν τα μάτια σας, που δε θα τα προστατεύσουν τα γυαλιά ηλίου. Χρειάζεστε ειδικά προστατευτικά γυαλιά ή καλύμματα με επιπλέον προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Το χρώμα του φακού

Δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε το ένα χρώμα φακού έναντι κάποιου άλλου. Το ποσοστό προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία δεν επηρεάζεται από το χρώμα του φακού.


ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *