ροή ειδήσεων

Πλούσιες οι δράσεις της ΑΣΤΕΡ



Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, το Γ΄ έτος της ΑΣΤΕΡ επισκέφθηκε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών στη Ρόδο και ξεναγήθηκε από την ξεναγό κα. Τζαβέλα Μαριάνα, στο κτίσμα που αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο έλξης επισκεπτών στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Όλοι οι σπουδαστές έμειναν ενθουσιασμένοι από το επιβλητικό Κάστρο που μαγνητίζει το βλέμμα κάθε επισκέπτη και ενημερώθηκαν πλήρως για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που περιλαμβάνει, προκειμένου και εκείνοι να ενημερώνουν τους αυριανούς πελάτες των ξενοδοχείων, στα οποία θα ασκούνται πρακτικά ή θα εργάζονται ως επαγγελματίες του χώρου.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της ΑΣΤΕΡ με θέμα «Εκθεσιακός Τουρισμός» όπου υπήρξε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων της Ρόδου, τα οποία προσέφεραν τοπικές εταιρείες και παραγωγοί. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση από σπουδάστριες της Σχολής σχετικά με το θέμα, ενώ στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου Rodos Palladium κ. Μπάμπης Γαρεφαλάκης, απόφοιτος της ΑΣΤΕΡ της 20ης σειράς, εξαιρετικά συγκινημένος που βρισκόταν στο μέρος όπου πέρασε μερικά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής του, τα οποία σηματοδότησαν και την πορεία του, ανέπτυξε το θέμα «Οι τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας».


Γενική ομολογία ήταν, πως πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη, με πρωτοποριακές ιδέες, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των σπουδαστών και όλων όσων την παρακολούθησαν και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα προσαρμογής όσων απασχολούνται στον τουρισμό, στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, προκειμένου να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σε σχέση με την επιλογή των καινοτομιών, που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες κάθε ξενοδοχείου, αφού τα ξενοδοχεία, με το εύρος των λειτουργιών τους, είναι ιδανικοί ευεργέτες πολλών εκπληκτικών τεχνολογικών εργαλείων, που εφαρμόζονται ή που πρόκειται σύντομα να εφαρμοσθούν.

Στη διάλεξη παρέστησαν ο κ. Νίκος Ηλιάδης Γενικός Διευθυντής στα Η-Hotels του ομίλου Χατζηλαζάρου ο οποίος και απηύθυνε λόγο προς τους σπουδαστές, δίνοντάς τους σημαντικές συμβουλές για την επερχόμενη συνεργασία τους με τα ξενοδοχεία, όπως και η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ξενοδοχείου Rodos Palladium κα. Ειρήνη Ντύρου, η οποία εξήρε το επίπεδο των γνώσεων, του ήθους και της εν γένει παρουσίας και συμπεριφοράς των σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ, από την εμπειρία της ως υπεύθυνης για την πρακτική άσκηση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, κάθε χρόνο.

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2017, ο Διευθυντής της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Γεώργιος Στάθης, παρουσίασε στους σπουδαστές του Β΄ έτους διάλεξη με θέμα «Εργασιακές Σχέσεις» και ανέλυσε τους όρους των συμβάσεων, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων, τα ωράρια εργασίας, υπερωρίες, αργίες επιδόματα κλπ, ενώ συζήτησε με τους σπουδαστές θέματα που τους απασχολούν, κατά την πρακτική τους άσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *