ροή ειδήσεων

Ερντογάν: Δεν μπορώ να ζήσω ως αιχμάλωτος σε εδάφη γκιαούρηδων



O Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οξύνει την επιθετική ρητορική του, τόσο προς την Ελλάδα, όσο και γενικότερα προς την Ευρώπη, όσο πλησιάζει η ημέρα του δημοψηφίσματος, την Κυριακή του Πάσχα.

Διηγούμενος για άλλη μία φορά το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος, σε κοινή εκπομπή τριών καναλιών (ATV, A Haber, A News), αναφέρθηκε στο τι απάντησε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που του πρότεινε να τον πάει στα ελληνικά νησιά που ήταν δίπλα για να τον σώσει.

"Σερκάν του είπα, εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος", είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1.

Μικρό προβάδισμα του "ναι" στην Τουρκία δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

Μικρή πλειοψηφία των Τούρκων (51 με 52%) πρόκειται να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική μεταρρύθμιση για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ANAR αναφέρει ότι το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του "ναι". Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τις 5 ως τις 10 Απριλίου σε 26 τουρκικές επαρχίες.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει πέσει στο 8%, αναφέρει η ίδια δημοσκόπηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση του "ναι" κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο. Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό του "ναι" αναμένεται να αυξηθεί λίγο από την ψήφο των μεταναστών, αναφέρει το ANAR σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Konsensus αναφέρει από την πλευρά της ότι το ποσοστό του "ναι" φτάνει το 51,2%. Και αυτή η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από τις 2 ως τις 8 Απριλίου σε 41 τουρκικές επαρχίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *