ροή ειδήσεων

ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΤΑΜΠΛΑΣ: Κληρονόμησε αστρονομικό χρέος και τον κυνηγάει η εφορίαOνομάζεται Αλέξανδρος Κουτσαλάς και είχε την ατυχία να έχει δύο ξαδέλφια που πέθαναν με διαφορά μικρού χρονικού διαστήματος, και άφησαν χρέη… 120.000 ευρώ στην Εφορία!

Φυσικά δεν κληρονόμησε τίποτα από τα ξαδέλφια του, «κληρονόμησε» όμως το χρέος ως πιο κοντινός συγγενής! Και ο νόμος είναι σαφής. Αν εντός τετραμήνου από την ημερομηνία θανάτου δεν κάνεις αίτηση αποποίησης της κληρονομιάς (ή του χρέους) τότε… έμπλεξες! Και μάλιστα για τα καλά!

Και φυσικά για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να πληρώσεις δικηγόρο, να πας στο Δικαστήριο, αν όμως έχει περάσει το τετράμηνο το πιθανότερο είναι…. πως δεν θα βγάλει άκρη!

Προ ημερών ο κ. Κουτσαλάς έλαβε ένα ειδοποιητήριο από την Α’ ΔΟΥ Πατρών να μεταβεί εκεί για να πληρώσει έξοδα διοικητικής εκτέλεσης! Και φυσικά όπως δηλώνει στον «Κόσμο», τότε έμαθε πως… είχε «κληρονομήσει» και τα χρέη των εξαδέλφων του και στην συγκεκριμένη περίπτωση του αειμνήστου Αλέξιου Κουτσαλά! «Ταμπλάς» του ήρθε! Μετέβη αμέσως στην Εφορία και ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες.

Όμως μια και έχουν περάσει 4 μήνες από τον θάνατο του εκλιπόντος… δύσκολα θα ξεμπλέξει! Και θα πρέπει να ξεκινήσει σειρά Δικαστηρίων με άγνωστο αποτέλεσμα! Και όλα αυτά γιατί δεν έκανε εμπρόθεσμη αίτηση αποποίησης της κληρονομιάς. «Θα πρέπει να αποδείξω πως δεν έμαθα για τον θάνατο του εξαδέλφου και αν και αν…» μας έλεγε με θολωμένο το μυαλό! «Δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και βρέθηκα να χρωστάω… 120.000 ευρώ από κληρονομιά» πρόσθεσε.

πηγή: dete

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε