ροή ειδήσεων

Ποιο ελληνικό “παραμύθι” ακύρωσε οριστικά ο Ερντογάν με τη νίκη του στο δημοψήφισμα



Για πολλά χρόνια,πολλές ελληνικές κυβερνήσεις σε περιόδους έντασης στα ελληνοτουρκικά,είχαν ένα “πρόχειρο και βολικό” παραμύθι για να “ξεχαστούν” από την πραγματικότητα. Το “παραμύθι” λεγόταν “στρατιωτικό τουρκικό κατεστημένο” ,το οποίο υποτίθεται οι Τούρκοι πολιτικοί δεν μπορούσαν να ελέγξουν.

Χωρίς αμφιβολία υπήρχε σύγκρουση στρατιωτικών και του καθεστώτος Ερντογάν. Αυτό φάνηκε στις 15 Ιουλίου με το αποτυχημένο πραξικόπημα. Όμως στις επιδιώξεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Θράκη δεν νομίζουμε ότι ποτέ πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, διαφωνούσαν.Αλλού υπήρχαν τριβές.

Με την οριακή νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα, αυτό το “παραμύθι” του “καλού και του κακού” οριστικά μπαίνει …στη βιβλιοθήκη. Ο Ερντογάν με τους μισούς Τούρκους μαζί του, αναλαμβάνει τα πάντα στην Τουρκία.Μεταξύ αυτών και τις ΕΔ,στις οποίες θα ΄χει πρώτο λόγο. Συνεπώς ότι θα συμβαίνει από δω και πέρα δεν θα μπορεί να αποδίδεται σε ορισμένους “άγριους και κακούς” στρατηγούς.

Την πολυετή περίοδο διακυβέρνησης Ερντογάν, πολλοί στην Αθήνα είχαν σπεύσει να μας πείσουν ότι είναι ο …ιδανικός συνομιλητής! Το επιχείρημα ήταν πως δεν έχει γίνει καμία σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση στα χρόνια παντοδυναμίας του Ερντογάν. Συνέβησαν πολλά άλλα στα οποία σκοπίμως δεν δόθηκε σημασία. Η ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων για παράδειγμα . Η τουρκική παρουσία στο Αιγαίο έχει τη μορφή “στρατιωτικών επιχειρήσεων” κάθε μέρα. Η ρητορική της Άγκυρας για τις παράλογες διεκδικήσεις υποστηρίχθηκε από δήθεν “λογικά επιχειρήματα”, ειδικά την περίοδο που ο Ερντογάν είχε πλάϊ του τον Νταβούτογλου. Η παρουσία της Τουρκίας στη Θράκη και στα Βαλκάνια, εντάθηκε επικίνδυνα.

Δεν είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ότι η Τουρκία από το βράδυ της Κυριακής είναι πια μια άλλη χώρα. Σίγουρα πιο επικίνδυνη και οπωσδήποτε άγνωστη. Ο Ερντογάν στα λόγια τουλάχιστον δείχνει έτοιμος ακόμη και να εγκαταλείψει οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης με την Ευρώπη. Ο απαξιωτικός τρόπος που απάντησε στις επικρίσεις για τα όσα έγιναν στο δημοψήφισμα αυτό δείχνει.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή,ανησυχία,όχι φόβος και σίγουρα όχι…παραμύθια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *