επικαιρότητα

Δέσμευση Πετρόπουλου για Cair ΡόδοςΤης Μαρίας Νταλιάνη

Την προσωπική του δέσμευση, ώστε να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός ακινήτου που ανήκει στην "Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών" Δωδεκανήσου λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, ο υπουργός χαρακτήρισε "ανεπιεικές" να προχωράει κανείς και να επισπεύσει τώρα αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχει επί θύραις η έναρξη στη διαδικασία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού. "Αυτή είναι η πολιτική θέση του Υπουργείου και έτσι θα διαχειριστούμε το θέμα αυτό", τόνισε.

Και συμπλήρωσε: "Γι’ αυτό με δύο λόγια θέλω να πω όσον αφορά τη δέσμευσή μου σήμερα, ότι ήταν δέσμευση την οποία είχα εκφράσει και στην προηγούμενη διαδικασία. Όμως, δεν υπήρχε τυπικά η δυνατότητα να σταματήσει η διαδικασία που ο δικαστής είχε στα χέρια του. Ήταν διαδικασία πλειστηριασμού και δεν ήταν δυνατόν να παρέμβει η Κυβέρνηση σε μια τέτοια διαδικασία. Τώρα, ενόψει αυτής της εξέλιξης, της επικείμενης έναρξης της εφαρμογής των ρυθμίσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν υπάρχει χώρος για άλλη δίκαιη αντιμετώπιση παρά μόνο αυτή που και εσείς προτείνετε να υπάρξει, το σταμάτημα, δηλαδή, οποιαδήποτε διαδικασίας ενόψει της δυνατότητας να υποβληθεί αίτηση".

Ο υπουργός, πάντως, δεν παρέλειψε να αναφέρει στο γεγονός ότι ο συνεταιρισμός κατέβαλε μόνο μια δόση ρύθμισης από το 2010 και ζήτησε από τον βουλευτή Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ να μεταφέρει στους αγρότες της Ρόδου ότι είναι δική τους υποχρέωση να δουλέψουν σωστά και να αρχίσουν να καταβάλλουν εισφορές.

Ο Ηλίας Καματερός επισήμανε ότι μέσα από τον εν λόγω συνεταιρισμό εξυπηρετούνται πάνω από 10.000 αγρότες, ενώ το 90% της παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών της Ρόδου απορροφάται από την Cair. Και θύμισε ότι η Cair είναι θυγατρική της Ένωσης, "ιδρυμένη και αυτή από ιταλοκρατίας ακόμα, η οποία στεγάζεται σε παραδοσιακά κτήρια. Στις 22 Μαρτίου, με επισπεύδοντα το ΕΦΚΑ, βγήκε στον πλειστηριασμό από το πρώην ΙΚΑ ένα ακίνητο της Ένωσης, το οποίο, αν εκποιηθεί, της στερεί κάθε δυνατότητα να μπει στον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τον οποίο συζητούμε και ψηφίζουμε σήμερα" τόνισε ο βουλευτής.

"Πρέπει, να φροντίζουμε να διευκολύνουμε τους συνεταιρισμούς, όμως είναι παράδοξο πώς κατάντησε από το 2010 ένας τέτοιος ιστορικός συνεταιρισμός, με ένα τόσο καλό προϊόν, όταν δεν υπήρχαν άλλες οινοποιητικές παραγωγές, φίρμες πια -η ΚΑΪΡ Ρόδου ήταν ξακουστή και όχι μόνο στην Ελλάδα- να μην έχει πληρώσει καμία άλλη πλην μίας πρώτης δόσης από τη ρύθμιση που είχε κάνει" επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος.

capital

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά