επικαιρότητα

Νέα τουρκική πρόκληση: Κατασκοπευτικό αεροσκάφος παραβίασε το FIR ΛευκωσίαςΤουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235, για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες 3 ημέρες, «τρύπησε» το FIR Αθηνών, αλλά και το FIR Λευκωσίας και κατευθύνθηκε νότια προς την βόρεια Κύπρο, όπου και κατόπτευσε όλη την περιοχή.


Η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική της νευρικότητας που επικρατεί στην Τουρκία, λόγω της συμφωνίας της Κύπρου με ξένες εταιρείες για τα οικόπεδα της ΑΟΖ.

Η τουρκική μονταζιέρα όμως δούλεψε…. για ακόμα μια φορά και μέσω του CANAL B που δημοσίευσε μια φωτογραφία ελληνικής πυραυλάκατου η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους βρίσκεται στη Ρόδο χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα, αφού θωρούν ότι η Ρόδος ανήκει στα αποστρατικοποιημένα νησιά.

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κατέστησαν σαφές ότι δεν προτίθενται να απαντήσουν στην ανούσια τουρκική προπαγάνδα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η πυραυλάκατος που εμφανίζεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε το CANAL B είναι η πυραυλάκατος «Βότση», η οποία όμως δεν βρίσκεται στη Ρόδο.

Εκεί όμως υπάρχει και θα υπάρχει πάντα κάποιο πολεμικό του ελληνικού ναυτικού, καθώς αυτά που ισχυρίζονται οι Τούρκοι περί αποστρατικοποιημένων περιοχών, έχουν εξηγηθεί διεξοδικά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: antenna.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα