ροή ειδήσεων

Η Ρόδος στην έκθεση Greek Panorama- Παρουσίαση σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον



Στην 1η Έκθεση Τουρισμού, Πολιτισμού και Γαστρονομίας “Greek Panorama 2017- Tourism, Culture, Gastronomy” που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα, θα συμμετάσχει η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 11-13 Μαϊου 2017 στον εμβληματικό σταθμό Grand Central Terminal, ένα ιστορικό κτίριο - σύμβολο αρχιτεκτονικής, στη καρδιά του Μανχάτταν, στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για έναν χώρο από τον οποίο διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 750.000 άτομα, εργαζόμενοι και ξένοι επισκέπτες.

Η έκθεση “Greek Panorama 2017 διοργανώνεται από την Hellas North Events Inc. και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποκλειστικά για την προβολή της Ελλάδας, του τουρισμού και της γαστρονομίας της. Στο πλαίσιο δε της έκθεσης η εταιρεία διοργανώνει επίσης την Πέμπτη 11 Μαΐου τα «Greek Panorama Β2Β Sessions», αφιερωμένα αποκλειστικά στους επαγγελματίες από την αμερικανική και την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ), οι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν στην χώρα μας, εμφανίζοντας αύξηση στις κρατήσεις μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Ρόδος και η Κως παρουσιάζουν εξαιρετικά ποσοστά κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα είναι ότι φέτος πέντε αεροπορικές εταιρείες, οι αμερικανικές Delta Airlines, American Airlines, United Airlines και Jet Blue και η αραβική Emirates θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αθήνα αλλά και σε απευθείας ελληνικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος και η Κως.

Το Δήμο Ρόδου θα εκπροσωπήσει στην Έκθεση “Greek Panorama 2017” στη Νέα Υόρκη η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία μαζί με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια και δη τους Απόδημους Ρόδιους, σκοπεύουν να παρουσιάσουν τη Ρόδο σε θεματικές δράσεις που θα λάβουν χώρα σε Νέα Υόρκη παράλληλα με την έκθεση και σε Ουάσιγκτον.

Στόχος του Δήμου Ρόδου μέσω των συγκεκριμένων δράσεων, αλλά και των παραγωγικών φορέων του τόπου είναι η περαιτέρω προβολή της Ρόδου στις ΗΠΑ και η προσέλκυση περισσοτέρων Αμερικανών τουριστών στο νησί, από τη φετινή κιόλας τουριστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, πέραν της καθιερωμένης ενημέρωσης των επισκεπτών της έκθεσης και της διανομής εντύπων από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού στο stand της Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου προτίθεται να συμμετάσχει στις εξής δράσεις:

EU Open Day: Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου θα μετέχει με ενημερωτικό υλικό της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού, σε ένα stand στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ημέρα κατά την οποία διοργανώνεται το EU Open Day (European Month of Culture EUMC, www.euopenhouse.org) στη διάρκεια του οποίου όλες οι Πρεσβείες ανοίγουν τις πόρτες τους για να ενημερώσουν το Αμερικανικό κοινό για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό διανέμοντας φυλλάδια, παραδοσιακά προϊόντα, ενημερωτικό υλικό.

Kellari Manhattan– New York- Εκδήλωση Παρουσίασης: Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί από την αντιδήμαρχο κα Χατζηλαζάρου παρουσίαση του Δήμου Ρόδου σε δημοσιογράφους, τουριστικά γραφεία και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Αμερικής για τον προορισμό, σε ειδική εκδήλωση στο χώρο Kellari Manhattan (παράλληλη εκδήλωση με την ημέρα Greek Panorama B2B Sessions).

Hellas FM - Συνέντευξη: Ο ραδιοφωνικός σταθμός Hellas FM είναι ο μεγαλύτερος στην Αμερική – στο TriState Area – που εκπέμπει τα τελευταία 10 έτη σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό, διαθέτοντας έγκριτη δημοσιογραφική ενημέρωση και κάλυψη σε 24ωρη βάση, όπως και μέσω Internet.

Ο Δήμος Ρόδου θα έχει την ευκαιρία, μέσω της αντιδημάρχου κας Χατζηλαζάρου και σε εκπομπή υψηλή ακροαματικότητας, να παρουσιάσει τη Ρόδο και να προβάλλει το νησί, τις δράσεις όλων των φορέων του τόπου που καθιστούν τον τόπο αυτό μοναδικό τουριστικό προορισμό, τον οποίο μπορούν να ανακαλύψουν και πάλι οι Αμερικανοί επισκέπτες και φυσικά οι Απόδημοι Έλληνες.

Καλούνται λοιπόν οι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις σημαντικές αυτές δράσεις του Δήμου Ρόδου και φυσικά στην έκθεση “Greek Panorama- Tourism, Culture, Gastronomy 2017” στη Νέα Υόρκη, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism@rhodes.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και email.

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαϊου 2017.


TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *