ροή ειδήσεων

Ο προβληματισμός των αναλυτών! Γιατί οι S400 δεν έπιασαν τους Tomahawks



Πλείστα όσα ερωτήματα δημιουργεί στους στρατιωτικούς αναλυτές το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία, σχετικά με το σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας.

Όπως είναι γνωστό, στις ρωσικές βάσεις στη Συρία υπάρχει το σύστημα S400, το οποίο θα μπορούσε να ανιχνεύσει αλλά και να αποτρέψει τους 59 τόμαχοκ που εκτοξεύθηκαν από τα αμερικανικά αντιτορπιλικά. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί δεν υπήρξε αντίδραση από τη Ρωσική πλευρά.

Δεν λειτούργησαν σωστά οι S400, δεν έχουν την δυνατότητα εντοπισμού των Tomahawk ή εμμέσως πλην σαφώς άφησαν να εκτελεστεί το χτύπημα.

Να σημειωθεί ότι οι S400 μπορούν να παρακολουθούν μέχρι 300 στόχους συμπεριλαμβανομένων πυραύλων ακόμα και αεροσκαφών στελθ.

Βέβαια, μεταξύ όλων όσων ειπώθηκαν αυτές τις μέρες θα πρέπει να σημειώσει κάποιος το ερώτημα που διατυπώθηκε από τη Ρωσική πλευρά «Τι έγιναν και που χτύπησαν 39 από τους 59 Tomahawk;» Ήθελαν να υποδηλώσουν κάτι οι Ρώσοι με αυτό το ερώτημα που έθεσαν;

Όλα αυτά τα ερωτήματα πιθανόν να απαντηθούν στο μέλλον καθώς στον πόλεμο που ήδη έχει ξεκινήσει όλες οι πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, διαρρέουν ειδήσεις με σκεπτικό που να μην τις αντιλαμβάνονται αρκετοί αλλά στέλνουν μηνύματα προς τις διάφορες πλευρές. Η προπαγάνδα εξάλλου είναι ένα από τα πολεμικά όπλα.

Και αυτό γιατί όπως διατείνεται η Συριακή πλευρά αμέσως μετά το Αμερικανικό χτύπημα από τη Συριακή βάση σηκώθηκαν αεροπλάνα που σημαίνει ότι και ο αεροδιάδρομος και τα κτήρια και τα αεροπλάνα δεν είχαν πληγεί. Μάλιστα, ο Άσαντ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες για να τεκμηριώσει αυτά τα λεγόμενα. Την ίδια ώρα, οι New York Times ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον μια με μιάμιση ώρα πριν οι Αμερικανοί είχαν ενημερώσει τους Ρώσους για το χτύπημα και τους είχαν πει να αποχωρίσει το ρωσικό προσωπικό από τη βάση.

Την αλήθεια θα την μάθουμε από τα μελλοντικά βιβλία της ιστορίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *