ροή ειδήσεων

Sky Express: Εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης, στόχος οι 500.000 επιβάτες το 2017



Εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σ' έναν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό τομέα, τις αερομεταφορές, έχει η ελληνικών συμφερόντων αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία στοχεύει το 2017 να διακινήσει 500.000 επιβάτες στα δρομολόγια εσωτερικού, έχοντας ως απώτερο στόχο την προσεχή 3ετία και έως το 2020 να φτάσει το 1 εκατ. επιβάτες το χρόνο.

Το πτητικό έργο της εταιρείας αυξάνεται γεωμετρικά καθώς σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των πτήσεών της ανά έτος, στοχεύοντας το 2017 να φτάσει τις 14.600 πτήσεις συνολικά (περισσότερες από 250 πτήσεις την εβδομάδα), που μεταφράζεται σε αύξηση 80% έναντι του προηγούμενου έτους, προσφέροντας 750.000 θέσεις εργασίας.

Η Sky Express, έχει προσθέσει τον τελευταίο χρόνο 18 νέους προορισμούς διευρύνοντας το δίκτυό της, εξυπηρετεί εννέα γραμμές (σύνδεση μεταξύ νησιών ή σύνδεση νησιών με Αθήνα) σε αποκλειστικότητα, ενώ έχει παρουσία σε 29 αεροδρόμια της χώρας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη σύνδεση όλης της νησιωτικής Ελλάδας με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της μέσω συνεργασιών για πτήσεις με κοινό κωδικό (code share agreements) με διεθνείς αερομεταφορείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο το 2015 όσο και το 2016 βραβεύτηκε ως η «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Αεροπορική Εταιρεία» στη χώρα από το Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ έχει βραβευτεί και ως η «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία» από τον επίσημο ευρωπαϊκό σύνδεσμο περιφερειακών αερομεταφορέων (European Regional Airlines Association).

Χθες η εταιρεία, 12 χρόνια μετά την ίδρυσή της πραγματοποίησε την πρώτη της συνέντευξη Τύπου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσιάζοντας πεπραγμένα για το 2016 αλλά και τη στρατηγική του 2017.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Sky Express κα Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το 2016 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για εμάς καθώς επενδύσαμε στην Ελλάδα, αναπτύξαμε το δίκτυο μας με νέους προορισμούς και διαθέτουμε πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού, μεγαλώσαμε και ανανεώσαμε το στόλο μας, εξασφαλίσαμε την παρουσία μας σε όλα τα κανάλια πώλησης παγκοσμίως και διπλασιάσαμε την επιβατική μας κίνηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούμε».

Και συμπλήρωσε: «Η δραστηριοποίηση της Sky Express και η ανάπτυξη του ανταγωνισμού, ακόμα και στις άγονες γραμμές, είχε ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική μείωση των δαπανών του Δημοσίου για τις επιδοτήσεις και επέφερε καλύτερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες για τους επιβάτες».

Ασφάλεια και στόλος

Όπως επισήμανε η κα Καραγκουλέ-Καραγεώργου, ο στόλος της Sky Express αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη τύπου ATR, 48 και 70 θέσεων, τα οποία είναι τα πλέον κατάλληλα για τα «στενά» ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον και τον επιβάτη.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια πτήσεως, επισήμανε ότι «δύο άρτια καταρτισμένες ομάδες συντήρησης παρέχουν τεχνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα στα αεροσκάφη της εταιρείας, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Ηράκλειο. Τα πληρώματα μας αποτελούνται από πολύ έμπειρα στελέχη τα οποία διαθέτουν πολλές ώρες πτητικής προϋπηρεσίας, γνωρίζουν καλά τα ελληνικά αεροδρόμια ενώ υπόκεινται σε διαρκείς και εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις».

Εκπτώσεις προς μόνιμους κατοίκους νησιών

Σε ότι αφορά τα ναύλα, όπως τονίστηκε θα ξεκινούν για κάποια νησιά από τα 9,90 ευρώ, ενώ η εταιρεία δε θα προβαίνει σε βραχυχρόνιου τύπου προσφορές αλλά σε προσφορές μεγάλων περιόδων, πιο μακροχρόνιου χαρακτήρα. Παράλληλα, όπως τόνισε η κα Καραγκουλέ η εταιρεία προσφέρει ειδικές εκπτώσεις σε μόνιμους κατοίκους ορισμένων νησιών, όπως Αστυπάλαια, Κάσος, Κάρπαθος κ.α., προκειμένου να τους διευκολύνει στις μετακινήσεις τους.

Σε ότι αγορά τη συνέπεια των πτήσεων, σημείωσε ότι το 2016 είχε ποσοστό άνω του 96% σε ότι αφορά την έγκαιρη αναχώρηση, συμβάλλοντας στην αύξηση της επιβατικής κίνησης στους προορισμούς που εξυπηρετεί.

Από την πλευρά της, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνoύς Αερολιμένα Αθηνών, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην αρχή, είπε:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με τη συνολική αναπτυξιακή πορεία της Sky Express, η οποία επεκτείνει το δίκτυό της και αυτή τη θερινή περίοδο προσθέτοντας στις υφιστάμενες συνδέσεις της νέους προορισμούς και επιλογές για το ταξιδιωτικό κοινό στην Ελλάδα.

Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εταιρεία στα αναπτυξιακά σχέδιά της και ευχόμαστε η παρουσία της στην αγορά μας να είναι πάντα επιτυχημένη».

Τα νέα δρομολόγια

Η Sky Express εξυπηρετεί ένα χαρτοφυλάκιο από 29 προορισμούς, 11 εκ των οποίων αφορούν νησιά του Νοτίου Αιγαίου, 5 των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Κάσος, Αστυπάλαια) και 6 των Κυκλάδων (Σαντορίνη, Μύκονος, Μήλος, Πάρος, Νάξος, Σύρος).

Συνολικά, εκτελεί πτήσεις από και προς τους εξής προορισμούς: Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κύθηρα, Κω, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σητεία, Σκιάθο, Σύρο, Χίο.

Ιστορικό

H Sky Express έχει ιστορία 12 ετών καθώς ιδρύθηκε το 2005 με βάση το Ηράκλειο Κρήτης και αποτελεί μια περιφερειακή αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί συμπληρωματικά στην Aegean Airlines και στην Olympic Air. Ιδρύθηκε και διοικείται από επαγγελματίες στον αεροπορικό χώρο με μακρά εμπειρία στις δημόσιες αερομεταφορές.

Χρησιμοποιεί τρία αεροπλάνα τύπου ATR 42 χωρητικότητας από 42 έως 50 επιβάτες και ισάριθμα αεροπλάνα τύπου British Aerospace Jetstream 31. Στο παρελθόν διέθετε και ένα αεροσκάφος Boeing B747-200F για μεταφορές εμπορευμάτων. Το περασμένο καλοκαίρι ενέταξε στο στόλο της ένα επιπλέον αεροσκάφος τύπου ATR42-500, χωρητικότητας 48 θέσεων.

liberal

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/4/17 13:29

    Σωστό το "λειτουργεί συμπληρωματικά στην Aegean & Olympic air. Όταν η Aegean δεν συνδέει επ ουδενί τη Ρόδο με το Ηράκλειο και η sky express που το κάνει , χρεώνει 97 ευρώ για απλή μετάβαση, είναι εύλογη η αυτοσυμπληρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *