ροή ειδήσεων

Υποχρεωτική η εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό από το 2018Μέχρι τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας καλείται να αναπτύξει ένα σύστημα μέτρησης της κάλυψης από τον δημόσιο τομέα ανά περιοχή προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά ιδιώτες πάροχοι.

Επίσης θα υλοποιηθεί ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιείται από οικογενειακούς γιατρούς. Μέσω του συστήματος θα γίνεται και η προέγκριση των παραπομπών σε παρόχους του ιδιωτικού τομέα.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση πρέπει να έχει ξεκινήσει τον Ιούνιο και να έχει ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο. Από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο θα έχει οριστικοποιηθεί και ο ηλεκτρονικός φάκελος για τους ασθενείς, σύμφωνα με το Έθνος.

Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να διαμορφωθούν οδηγίες συνταγογράφησης και θεραπευτικά πρωτόκολλα για τους ασθενείς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας, ώστε να παρέχονται οι ενδεδειγμένες θεραπείες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Οι σχετικές προσθήκες θα γίνουν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το υπουργείο Υγείας θα διαμορφώσει ένα σύστημα ετήσιας αποτύπωσης των υπηρετούντων στο σύστημα Υγείας, με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Θα παρακολουθεί, επίσης, στενά την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε