ροή ειδήσεων

Ούτε την επίσκεψη του Π. Παυλόπουλου δεν σεβάστηκαν οι Τούρκοι - Διαρκείς προκλήσεις στο ΑιγαίοΜε μπαράζ NOTAM και NAVTEX η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί ένταση ακόμη και την στιγμή που η Ελλάδα επιδεικνύει καλή θέληση και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έτεινε χείρα φιλίας με την ομιλία του παρουσία και του Recep Erdogan στην Σύνοδο του ΟΣΕΠ.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι μέσα σε αυτό το κλίμα αλλά και στο αδιέξοδο γι α το Κυπριακό το οποίο προδιέγραψε για το Κυπριακό ο ίδιος ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Μ.Cavusoglou με τις θέσεις που διατύπωσε σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος βρέθηκε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, να ενημερώνεται λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Erdogan, ότι ο τούρκος πρόεδρος ματαίωσε την συνάντησή η οποία είχε και συμβολική σημασία καθώς θα ήταν η πρώτη μετά από έξι δεκαετίες σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο.

Με την NAVTEX 526/17 την οποία εξέδωσε σήμερα η Τουρκία δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή στο κέντρο του Αιγαίου για ασκήσεις από τις 5 -8, 12-15,19-22,28-29 Ιουνίου. Η περιοχή αυτή εκτείνεται βορείως της βραχονησίδας Καλογήροι και φθάνει μέχρι ανοικτά της Ευβοίας, νοτίως της Σκύρου και δυτικά των Ψαρών.Με την NAVTEX 520/17 η Τουρκία έχει δεσμεύσει και πραγματοποίησε σήμερα ασκήσεις Ανατολικά της Ρόδου έχοντας συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της και τμήμα των διεθνών υδάτων εντός όμως του FIR Αθηνών, στην ίδια περιοχή που είχε προκαλέσει τις προηγούμενες ημέρες ένταση καθώς αφορούσε το τερματικό του αεροδρομίου της Ρόδου.

Με την ΝΟΤΑΜ Β1507/17 η Τουρκία ανήγγειλε το πρωί άσκηση για τις 25 Μαΐου στο ΤΜΑ DALAMAN ,η οποία αναφέρεται σε τούρκικο εθνικό χώρο, έχει συμπεριλάβει όμως και πάλι το συγκεκριμένο σημείο 36.20Ν 28.43Ε, το οποίο όμως βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο εντός του FIR Αθηνών.

Οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α1185/17 με την οποία δηλώνουν ότι το σημείο αυτό δεν εμπίπτει στο FIR Κωνσταντινούπολης αλλά στο FIR Αθηνών, οπού η μοναδική αρμόδια Αρχή για την έκδοση ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με τις προβλέψεις του ICAO είναι η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Και η ελληνική ΝΟΤΑΜ επισημαίνει ότι καθώς δεν προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ των δυο κρατών για την έκδοση της συγκεκριμένης ΝΟΤΑΜ μέρος της οποίας αφορά το FIR Αθηνών, είναι παντελώς άκυρη.Η Τουρκία όμως είχε αναγγείλει και την πραγματοποίηση άσκησης για την Δευτέρα ενώ ήταν γνωστό ότι την ίδια ημέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος θα βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη και με την ΝΟΤΑΜ Α2442/17 είχε δεσμεύσει περιοχή του FIR Κωνσταντινούπολης Ανατολικά της Ρόδου, αλλά και πάλι είχε συμπεριλάβει συντεταγμένες εντός του FIR Αθηνών. Και αυτή η τουρκική ΝΟΤΑΜ είχε κηρυχθεί άκυρη από τις ελληνικές Αρχές( με την Α1180/17).

Ακυρώθηκε η συνάντηση Erdogan-Παυλόπουλου

Ο τούρκος πρόεδρος T. Erdogan ακύρωσε όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με ξένους ηγέτες, ανάμεσα τους και αυτή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, ο κ. Erdogan, μετά τις εργασίες της διάσκεψης του Εύξεινου Πόντου, δεν πήγε στο γεύμα στο παλάτι Ντολμά Μπακτσέ και εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό Binali Yildirim.

Ο B. Yildirim είχε τετ-α-τετ με τον κ. Παυλόπουλο.N.M.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/5/17, 8:20 μ.μ.

    Ποιον να σεβαστουν το βοθρολυμμα ???? τον κλεφτη το λαμωγιο χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε