ροή ειδήσεων

Ρόδος: Δικαίωση για εργαζομένους καθαριότητας



Με την υπ’ αριθμ. 20/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου, που επιδόθηκε στον Δήμο Ρόδου, ευδοκίμησε εν μέρει η αγωγή που άσκησαν 131 εργαζόμενοι στην πρώην Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας Ρόδου, με την οποία διεκδικούν αποζημιώσεις από παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζουν, μειώσεις των μισθών τους, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2010 έως την 28η Φεβρουαρίου 2011.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ τοπικών μέσων, οι εργαζόμενοι υπέστησαν μειώσεις των αποδοχών τους σε ποσοστό 7% αρχικώς και κατά 3% στην πορεία, σε εφαρμογή των νόμων 3833/2010 και 3843/2010 χωρίς οι συγκεκριμένες διατάξεις που προβλέφθηκαν στο πρώτο μνημόνιο να έχουν εφαρμογή στην περίπτωση τους. Διεκδικούν ακόμη διαφορές σε επιδόματα, δώρο Χριστουγέννων και άδειες.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, εκπροσωπούμενοι από τον δικηγόρο τους, υποστήριξαν ότι, η Δημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας Ρόδου (ΔΕΚΡ), παρανόμως, θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένοι νόμοι την περιλαμβάνουν, προχώρησε εντελώς αντισυμβατικά σε μείωση των αποδοχών τους.

Επισημάνθηκε ότι, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις Καθαριότητας δεν ανήκουν στο Κράτος, δεν υπάγονται στην κατηγορία των ΟΤΑ, ούτε στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ούτε επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 50% και τέλος δεν είναι δημόσιες επιχειρήσεις.

Με την απόφαση εντέλλεται η Δημοτική Αρχή να καταβάλει στους εργαζόμενους αποζημίωση συνολικού ύψους 200.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «δημοκρατική», ο Δήμαρχος Ρόδου. Φώτης Χατζηδιάκος, έχει δώσει εντολή να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των υπαλλήλων.

aftodioikisi.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *