ροή ειδήσεων

Η κρίση κάνει τις Ελληνίδες να πουλάνε τα ωάριά τους - Πόσα χρήματα παίρνουν



Σε κέντρο παραγωγής ωαρίων εξελίσσεται η Ελλάδα καθώς η οικονομική κρίση αύξησε σημαντικά τον αριθμό των γυναικών που δωρίζουν τα ωάριά τους με το αζημίωτο, όπως και εκείνων που λαμβάνουν για να τεκνοποιήσουν.

Μάλιστα η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που οι μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κάνουν και εξαγωγές στην Ευρώπη σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Η νομοθεσία καθιστά την Ελλάδα ελκυστική για ζευγάρια αλλοδαπών με προβλήματα στη σύλληψη. Οι δότριες παίρνουν 1.200 ευρώ ενώ τα κέντρα εξωσωματικής ζητούν από 5.000-7.000 ευρώ για όλη τη διαδικασία.

Πριν την οικονομική κρίση γίνονταν στην Ελλάδα 15.000 κύκλοι εξωσωματικής, αλλά τώρα έχουν μειωθεί κατά 40-50% σε σχέση με πριν από μία 8ετία.

Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Πολωνία είναι οι ανταγωνίστριες της Ελάδας με τις τιμές να κυμαίνονται από 4.500-7.600 ευρώ για όλη τη διαδικασία.

Για να γίνει μια γυναίκα δεκτή σε 2ετές πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων πρέπει να έχει ηλικία από 19-35 ετών, να είναι υγιής, να μην καπνίζει και να μην έχει προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό γενετικών ασθενειών.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Πρώτου Θέματος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *