ροή ειδήσεων

Επεισοδιακές οι φοιτητικές εκλογές -Πρώτη δύναμη ξανά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ



Στις κάλπες προσήλθαν οι φοιτητές χθες με νικητή όμως για ακόμη μία φορά την αποχή.

Οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, ωστόσο η συμμετοχή φαίνεται, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, να είναι κάτω από 50%.

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που εξέδωσαν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας(ΠΚΣ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στα ΑΕΙ και στο 60% των συλλόγων πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ με ποσοστό 45,95% , έναντι 16,92% της ΠΚΣ, 13,58% των ΕΑΑΚ, 6,65% της ΠΑΣΠ, 3,25% των Αριστερών Σχημάτων και 1,4% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ και στο 69% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε 51,42% έναντι 28,34% της ΠΚΣ, 13,73% της ΠΑΣΠ, 2,79%, 1,93% των ΕΑΑΚ και 0,22% των Αριστερών Σχημάτων.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Επεισόδια και εντάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μικροεπεισόδια και εντάσεις επικράτησαν έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία. Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.



Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτίριο του Πολυτεχνείου καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας τσεκούρια, προσπαθώντας να διακόψουν τις διαδικασίες και καταφέρνοντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι εκλογές για το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν και φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του τμήματος Θεολογίας.

Τα γεγονότα σχολίασε και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν». «Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», κατέληξε ο υπουργός.

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Η κυβέρνηση προστάτευσε ξανά τους «πολιτικούς» της φίλους

«Για άλλη μια χρονιά, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ προσήλθε στις φοιτητικές εκλογές για να δώσει τη μάχη των ιδεών της. Για άλλη μια φορά, οι γνωστοί παρακρατικοί εμφανίστηκαν και έδρασαν ανενόχλητοι βεβηλώνοντας τον ύψιστο θεσμό της Δημοκρατίας, δηλαδή την ίδια την εκλογική διαδικασία», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ υποστηρίζει ότι για άλλη μια φορά, παρά την κατάργηση του ασύλου, η κυβέρνηση αδιαφόρησε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές φοιτητών από ακραίους εγκληματίες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα. «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να εφαρμόσει το νόμο με τον οποίο καταργήθηκε το άσυλο. Το αποτέλεσμα; Καλύπτει τους «πολιτικούς» της φίλους, μην επιτρέποντας στην αστυνομία να επέμβει για να προστατεύσει τους φοιτητές και τη διαδικασία».

Τέλος, ο επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας σημειώνει στη δήλωση του: «Για άλλη μια χρονιά όμως, σε πείσμα όσων επιθυμούν την πολιτική μας εξαφάνιση και όσων επιδιώκουν τη φυσική εξόντωση των μελών μας, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα βγει από τη μάχη νικήτρια, γιατί τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της. Και η ώρα των ιδεών μας για ένα Πανεπιστήμιο ελεύθερο, ανοιχτό και σύγχρονο έχει έρθει».

iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *