ροή ειδήσεων

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Προς πληρωμή κάθε μήνα



ΟΓΑ Α21-Επίδομα τέκνων: Ενημερωθείτε για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στον τρόπο πληρωμής των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπως αυτές έγιναν γνωστές από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.


Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό η κα. Φωτίου, μιλώντας «Στο Κόκκινο», επίκειται μετασχηματισμός του τμήματος του ΟΓΑ που δεν εντάχθηκε στον ΕΦΚΑ σε μία ενιαία αρχή απόδοσης προνοιακών επιδομάτων, ενώ στόχος είναι οι πληρωμές να γίνονται κάθε μήνα.

«Το τμήμα του ΟΓΑ που δεν εντάχθηκε στον ΕΦΚΑ, ένα τμήμα πάρα πολύ αξιόλογο και με μεγάλη εμπειρία, αποφασίστηκε από τον Ιανουάριο, με νέο πλέον οργανόγραμμα, να έχει ως στόχο να αποδίδει όλα τα προνοιακά επιδόματα … με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε Ενιαία Αρχή Απονομής-Απόδοσης των Προνοιακών Επιδομάτων».

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις ομάδες οι οποίες θα επηρεαστούν άμεσα από τις συγκεκριμένες αλλαγές: και οι οποίες είναι:

α) οι ανάπηροι«ένα από τα πάγια αιτήματά τους είναι να υπάρξει ενιαία αρχή πληρωμής του επιδόματος των αναπήρων … πλέον θα ξέρουν όλοι ότι την συγκεκριμένη ημέρα πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα αναπηρικά τους επιδόματα».

β) οι δικαιούχοι οικογενειακού επιδόματος «μας ενδιαφέρει να μην δίνεται τρεις φορές το χρόνο, αλλά κάθε μήνα, βοηθώντας και την οικονομία και τον προγραμματισμό κάθε οικογένειας. Περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει να αναδιοργανώσουμε τον ΟΓΑ με νέο πληροφοριακό σύστημα και παράδειγμα το ΚΕΑ, τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής, χωρίς γραφειοκρατία, χαρτιά , και την απόδοση του επιδόματος σε ελάχιστο χρόνο με αναλυτική ενημέρωση.


Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα σχέση με τον πολίτη για όλες αυτές τις κατηγορίες για τις οποίες εμείς σχεδιάζουμε, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους άπορους, τους Ρομά, τους άστεγους, τους ανάπηρους. Για αυτές που παίρνουν προνοιακά επιδόματα, πιστεύουμε ότι ο νέος ΟΓΑ θα είναι ένα πολύ οικείο, αγαπημένο περιβάλλον όπως υπήρξε αγαπημένος ο παλιός ΟΓΑ για τους αγρότες μας χρόνια τώρα».

Επίσης, η κυρία Φωτίου αναφέρθηκε και στο θέμα της κάλυψης των αναγκών του νέου ΟΓΑ σε προσωπικό για το οποίο υποστήριξε ότι «έχει ήδη ρυθμιστεί με το νέο οργανόγραμμα, που είναι εν ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017, επομένως δεν χρειάζεται παραπάνω προσωπικό. Και εκείνοι θεωρούν ότι επαρκούν για το νέο αυτό ρόλο, ενώ η αναδιοργάνωση θα βασιστεί στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *