ροή ειδήσεων

Ρόδος: Οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων ζητούν οι εργαζόμενοιΝα δοθεί άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων ζητά μεταξύ άλλων το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου μετά από συνεδρίαση της διοίκησης σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των δήμων.

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλληλικού & Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στο Δήμο & τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Ρόδου Γιάννης Ντελλάκης ανέφερε στην εισήγηση του ότι υπάρχουν και στον δήμο Ρόδου περίπου 140 συμβασιούχοι, οι οποίοι κινδυνεύουν, αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, με μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Επιπλέον αντιμετωπίζουν άμεσα το ενδεχόμενο της μη ανανέωσης των συμβάσεών τους λόγω της συμπλήρωσης 24μηνης απασχόλησής τους στο δήμο Ρόδου.

Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας συνεχώς επιδεινώνεται, λόγω της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και της μη ανανέωσης του μηχανικού εξοπλισμού. Η απαξίωση αυτή, τόνισε, ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και στην ανάθεση του συνόλου των έργων της σε ιδιώτες, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τελών, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και θα βάλει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Ρόδου. Ήδη ο Δήμος Ρόδου προχώρησε στην ανάθεση του 50% του έργου σε ιδιώτες.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ αποφάσισε τα παρακάτω :

-Ζητούμε από την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων συναδέλφων μας, τόσο με την εξασφάλιση ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, όσο και με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δεν ήρθαν από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι, οι υπηρεσίες Καθαριότητας να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

– Ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

– Ζητούμε από το Δήμο Ρόδου να προχωρήσει στην ενίσχυση της υπηρεσίας Καθαριότητας με μηχανικά μέσα και να βάλει φρένο στην απαξίωση της υπηρεσίας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για το γεγονός ότι σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου παραχωρούνται σε ιδιώτες (Καθαριότητα, Πράσινο κλπ) και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη θέση της, ότι οι υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, που πληρώνονται ακριβά από τους κατοίκους της πόλης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας από ιδιωτικά συμφέροντα.

Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου, για να ενημερωθούμε για τις θέσεις του όσο αφορά τα παραπάνω ζητήματα και θα συνεργαστούμε στενά με τα δύο Σωματεία εργαζομένων του Δήμου, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τη δουλειά των εργαζομένων στον Δήμο Ρόδου.

aftodioikisi

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε