Εδώ στη Ρόδο τα ντολμαδάκια που όλοι ξέρουμε τα λένε " σαρμαδάκια ".... Μπορεί και σε κάποια άλλα μέρη της Ελλάδας να τα λένε έτσι , άλλα αυτό δεν το ξέρω. Αλήθεια σας λέω ότι είναι απο τα φαγητά που λατρεύω ! Με κιμά , όχι ορφανά .
Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος & χοιρινός
Ρύζι
Κρεμμύδι τριμμένο
Ντομάτα τριμμένη
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος ζωμό κρέατος
Ελαιόλαδο
κύμινο
αλάτι - πιπέρι
αμπελόφυλλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί , και τυλίγουμε στα αμπελόφυλλα αφού πρώτα τα έχουμε λίγο ζεματίσει . Στρώνουμε τα σαρμαδάκια σε κατσαρόλα στρώση - στρώση , προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε και δύο δάχτυλα ακόμα. Λίγο ελαιόλαδο , μερικά κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά , και λίγο αλάτι , όλα αυτά μέσα στο νερό . Σκεπάζουμε τα σαρμαδάκια με ένα πιάτο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 25 με 30 λεπτά !
magires.blogspot
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.