επικαιρότητα

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα με την DemyΣτον τελικό της Eurovision που διεξάγεται το Σάββατο στο Κίεβο προκρίθηκε η Ελλάδα με τη φετινή εκπρόσωπο Demy και το τραγούδι «This is love» του συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

Η Demy διηγήθηκε τη δική της ιστορία αγάπης στους τηλεθεατές, κέρδισε τις εντυπώσεις και έβαλε την Ελλάδα στον τελικό του 62ου διαγωνισμού της Eurovision.

Μαζί με τη Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Αρμενία, την Αυστραλία, την Κύπρο, το Βέλγιο - τις χώρες που θα προκριθούν από τον ημιτελικό της Πέμπτης - αλλά και με τις «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και τη διοργανώτρια χώρα (Ουκρανία), η Ελλάδα θα διεκδικήσει την όσο το δυνατόν καλύτερη θέση και, γιατί όχι, και την πρώτη στον τελικό του Σαββάτου.

Η βαθμολογία για την πρόκριση στον τελικό προήλθε κατά 50% από τις κριτικές επιτροπές κάθε χώρας που συμμετέχει στον διαγωνισμό και το άλλο 50% από τους τηλεθεατές που ψήφισαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα