ροή ειδήσεων

Handelsblatt: 30εκ. τουρίστες αναμένονται φέτος στην Ελλάδα



Νέο ρεκόρ φαίνεται να σημειώνεται φέτος για τον Ελληνικό τουρισμό σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επιβεβαιώνοντας πως η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Αυτό θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία που καταγράφει ύφεση ύψους 0,5% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, το μείον θα μετατραπεί σε συν 1,8% μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω ακριβώς του μεγάλου τουριστικού κύματος ύψους 30 εκατομμυρίων τουριστών.


Σύμφωνα μάλιστα με τα προγνωστικά του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού WTTC η συμβολή του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ μέχρι το 2027 θα αυξηθεί κατά 4,6% και θα φτάσει τα 24,6 δις δολάρια. Θα είναι και η μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας. Σε αυτό το επίτευγμα συμβάλλουν αναμφισβήτητα και οι Γερμανοί τουρίστες, που μετά τους Βρετανούς, έχουν ξαναανακαλύψει την αγάπη τους για την Ελλάδα και την κατατάσουν στις πρώτες θέσεις προτίμησης τους.

Και η TUI, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τουρ οπερέιτορ, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα φέτος είναι όσο ποτέ άλλοτε ένας τόσο ελκυστικός προορισμός. Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι αρχές του χρόνου καταγράφηκαν αύξηση των κρατήσεων κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αγαπημένοι προορισμοί είναι η Ρόδος (με αύξηση 26%), η Πελοπόννησος (με αύξηση 32%), ενώ την μεγάλη έκπληξη κάνει η Κως με αύξηση πάνω από 40% σε κρατήσεις.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τον κινεζικό τουρισμό. Πέρυσι, 150.000 Κινέζοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της Fosun International LTD, της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την ανάπλαση του Ελληνικού, έχει φιλόδοξα σχέδια και θέλει το επόμενο διάστημα να δεκαπλασιάσει τον αριθμό. Την Ελλάδα έχουν ανακαλύψει κι άλλες κινεζικές επενδυτικές εταιρείες, όπως ο όμιλος Shenzen Airport που σε κοινοπραξία με την Friedmann Pacific Asset Management θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε αεροπορική γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *