ροή ειδήσεων

Μία Νίσυρος γεμάτη χρώματα, χωριουδάκια, κρατήρες και ιαματικά λουτρά (pics)



Ένα από τα Δωδεκάνησα, βορειοδυτικά της Ρόδου, ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια, η Νίσυρος μπορεί να στερείται κοσμοπολίτικου χαρακτήρα, ξεχωρίζει όμως για τον φυσικό της πλούτο.

Αυθεντικά χωριά, παραδοσιακά καφενεία, εκκλησάκια θεμελιωμένα στους βράχους, πλατείες για ουζάκι και μεζέ, θερμά λουτρά και μονοπάτια, μα κυρίως μία απόκοσμη ηφαιστειακή ομορφιά σε κάνουν να λατρέψεις αυτόν εδώ τον τόπο με την πρώτη ματιά.




Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να επισκεφθείς είναι το ηφαίστειο της Νισύρου. Πριν από 25.000 και 15.000 χρόνια, δύο εκρήξεις του ηφαιστείου «γέννησαν» τη σημερινή καλντέρα. Καθώς κατεβαίνεις στον τεράστιο κρατήρα, βλέπεις κίτρινα και λευκά χρώματα, τρύπες που κοχλάζουν, τεράστιες ρωγμές, ενώ νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη.



Επόμενη στάση; Βόλτα στο Μανδράκι! Καφές και ουζάκι με τους ντόπιους στην πλατεία της Ηλικιωμένης ή στο Λευκαντιό. Σοκάκια με παλιά μπακάλικα, κυκλαδίτικα σπίτια με πόρτες πολύχρωμες. Βόλτα στην προκυμαία και τους Χοχλακούς, την παραλία με τα λαμπερά στρογγυλά μαύρα βότσαλα. Στο ηλιοβασίλεμα η Καζάρμα, τα κτήματα με τα εσπεριδοειδή, ο τρούλος της Παναγίας της Ποταμίτισσας σε μαγνητίζουν.



Κάνε μία περατζάδα από την «Πόρτα», την μαγική πλατεία του χωριού Νικειά, που είναι διάσημη για το ελλειπτικό της σχήμα και το περίτεχνο βοτσαλωτό της. Πάνω από το χωριό, η εντυπωσιακή εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου, μια από τις ωραιότερες της Ελλάδας.

Ένα χωριό που αξίζει να γνωρίσεις και ο Εμποριός με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Περιπλανήσου στις γειτονιές της Παναγιάς, του Σωτήρα, του Πύργου, του Μουσταφά, του Αϊ-Νικόλα, του Κάφκα και απήλαυσε θέα στο Αιγαίο μοναδική από το κάστρο της Παντονίκης.



Κι αν νομίζεις ότι οι εκπλήξεις σταματούν, τα Ιαματικά Λουτρά σε περιμένουν, ένα χιλιόμετρο από το Μανδράκι. Μια παλιά πολυτελής λουτρόπολη που αξιοποιούσε τα ιαματικά νερά των πηγών της περιοχής, 55 βαθμών κελσίου, θα σε κερδίσει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *