ροή ειδήσεων

Η παραγωγή του Survivor στη Λέσβο;



- Ο Κώστας Αστυρακάκης μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για την «υπόθεση Survivor» - «Κανείς δεν είπε ότι το “Survivor” θα λύσει τα προβλήματά μας. Είναι κρίμα να λοιδορούμε όμως την προσπάθεια και να περιμένουμε στη γωνία για να γελάσουμε χαιρέκακα στην αποτυχία»

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης μιλάει για πρώτη φορά -επιλέγοντας το «Ε»- για την προοπτική του «Survivor» και αποκαλύπτει σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εξασφάλισης της φιλοξενίας του τελικού στο νησί, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που επιλέγει να στέκεται… επικριτικά -εκ προοιμίου- σε καθετί φιλόδοξο, περιμένοντας -όπως λέει χαρακτηριστικά- «στη γωνία» για να πανηγυρίσει εν προκειμένω την ανακοίνωση που θα θέτει τη Λέσβο οριστικά εκτός διεκδίκησης του τελικού του δημοφιλούς σόου, διαψεύδει επωνύμως ρεπορτάζ που αναδημοσιεύτηκαν σε τοπικά sites και κάνουν λόγο για οριστική ανάληψη του τελικού από τη Ρόδο.
«Με στενοχωρεί που βλέπω μια προσπάθεια αρκετών να αποτύχουμε στα πάντα», λέει με νόημα ο κ. Αστυρακάκης, υποστηρίζοντας πως ένα δημοσίευμα που αναπαράχθηκε προχθές στη Λέσβο και αναφέρεται στο Γαλάτσι και τη Ρόδο ως τους τελικούς «προορισμούς» του Survivor είναι γραμμένο από πριν το Πάσχα! «Κανείς δεν είπε ότι το “Survivor” θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Είναι κρίμα όμως να υιοθετούμε κατασκευασμένες ειδήσεις με τέτοια ευκολία», προσθέτει, για να ξεκαθαρίσει πως η τελευταία ενημέρωση που έχει από χθες το βράδυ από την παραγωγή του reality είναι πως θα έρθει αντιπροσωπεία της μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.



Διάψευση ρεπορτάζ και «ρεπορτάζ»
Η είδηση που αναπαράχθηκε από πολλά sites (και) της Λέσβου προχθές και επικαλούνταν πληροφορίες που οδηγούν τον τελικό στη Ρόδο και τον ημιτελικό στο Γαλάτσι, κατά τον κ. Αστυρακάκη, είναι παλιά. Και συγκεκριμένα προέρχεται από απόσπασμα εκπομπής του αθηναϊκού σταθμού «Ε» που προβλήθηκε πριν από το Πάσχα.
«Οι πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα είναι από τη Μεγάλη Δευτέρα και, εκτός από το ότι αναφέρεται στον τόπο που θα γίνει ο τελικός του “Survivor”, παρουσιάζει και τον καιρό που θα είχε την Κυριακή του Πάσχα», σχολίασε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού. «Είναι παράξενο και με στενοχωρεί η ευκολία που υιοθετεί η κοινωνία μας κατασκευασμένες ειδήσεις. Κανείς δεν λέει ότι το “Survivor” είναι κάτι σαν “εθνική υπόθεση” του νησιού, ούτε ότι, αν εξασφαλίσουμε τη φιλοξενία του σόου για ένα πενθήμερο στη Λέσβο, θα λυθούν ως διά μαγείας όλα μας τα προβλήματα. Όμως δεν είναι κρίμα να λοιδορούμε την προσπάθεια να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες να φέρουμε αυτήν την προβολή στα μέρη μας και να περιμένουμε στη γωνία για να γελάσουμε χαιρέκακα στην αποτυχία»;

«Έρχεται η παραγωγή»
Ωστόσο, πόσο πραγματική είναι η «υποψηφιότητα» της Λέσβου για να φιλοξενήσει τον τελικό του σόου «φαινόμενο» της εποχής με τα τεράστια ποσοστά τηλεθέασης; Ο κ. Αστυρακάκης μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για όλα όσα έχουν ακουστεί ή γραφτεί το τελευταίο διάστημα.
«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ρόδος, για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσω, είναι φαβορί για να φιλοξενήσει το τηλεπαιχνίδι. Όμως η Λέσβος, είναι δυνατή στο παιχνίδι λόγω των καλών δημοσίων σχέσεων που έχει αναπτύξει με τη γείτονα χώρα και συγκυριακά και με την παραγωγή του σόου. Αυτό που έχω να πω είναι ότι την Πέμπτη στις 11 το βράδυ είχα νέα επικοινωνία με την παραγωγή του παιχνιδιού που με ενημέρωσε για την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο νησί, για να δει από κοντά την πρότασή μας για τη φιλοξενία του σόου».



Περί συζητήσεων με τους ξενοδόχους
Τι πιθανότητες δίνει όμως πραγματικά ο κ. Αστυρακάκης που ξεκίνησε την προσπάθεια διεκδίκησης του «Survivor» και έχει ήδη δώσει μεγάλη προβολή (χρήσιμη ή όχι δεν ξέρουμε πραγματικά) στο νησί; «Κανείς εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν έχει κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις για την προοπτική του “Survivor”. Ξέρουμε ότι έχουμε να συναγωνιστούμε έναν κολοσσό τουριστικά, όπως είναι η Ρόδος. Όμως αυτό δεν μας εμποδίζει, από τη στιγμή που η παραγωγή θέλει να εξετάσει την υποψηφιότητά μας ας πούμε, να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας. Και αυτό κάνουμε όλες αυτές τις ημέρες.
Μεθοδικά και θέλοντας να εξασφαλίσουμε τη σύμπνοια όλων των ξενοδόχων και των επαγγελματιών του τουρισμού, πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις και επαφές σε περιοχές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το σόου, όπως το Πλωμάρι, την Εφταλού, την Καλλονή, την Ερεσό και την Πέτρα. Εγώ προσωπικά καθοδήγησα τη σύνταξη των φακέλων βάσει των προϋποθέσεων που θέτει η παραγωγή του παιχνιδιού για να έρθει στο νησί και η ανταπόκριση είναι πραγματική. Όπως και η ευκολία που παρείχαν οι ξενοδόχοι για τη διάθεση δωματίων, κυρίως στην Σκάλα Καλλονής, η οποία αυτήν τη στιγμή είναι και εκείνη που έχει την έτοιμη πρόταση που θα δώσουμε στην παραγωγή. Περιμένοντας λοιπόν τις εξελίξεις και παραθέτοντάς σας και μία από τις επιστολές που έχουμε ανταλλάξει, έχουμε εξασφαλίσει ως δήμος στο πλαίσιο της πρότασής μας και το αμφιθέατρο που ζητά η παραγωγή, ενώ είμαστε και έτοιμοι να καλύψουμε τα έξτρα έξοδα που θα απαιτηθούν για τη φιλοξενία του σόου», κατέληξε στο «Ε» ο κ. Αστυρακάκης.

emprosnet

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *