ροή ειδήσεων

Η πολυεθνική Unilever υπεύθυνη για τη διαφήμιση της ΕΒΓΑ με τον φιλοτουρκικό χάρτη



Η πολυεθνική εταιρεία Unilever Αγγλικών και Ολλανδικών μετοχικών συμφερόντων και ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΕΛΑΙΣ, ήταν σύμφωνα με την Ελληνική συνεργαζόμενη εταιρεία «Μπισκότα Παπαδοπούλου» η υπεύθυνη της διαφήμισης, που περιείχε φωτογραφία με χάρτη που έδειχνε χωρισμένη την Ελλάδα στα 2, έτσι όπως ζητά πρόσφατα και με θράσος ο Ερντογάν.

Ακόμα και κατά λάθος να έγινε και να μπήκε από αισθητικής πλευράς στη διαφήμιση αυτός ο χάρτης (εμείς, αμφιβάλλουμε γιατί οι διαφημιστές είναι άκρως καταρτισμένοι πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες), η πολυεθνική με αυτή τη «γκάφα» της ρίχνει νερό στο μύλο, όλων των θεωριών συνομωσίας και φυσικά αυτό θα μετρήσει ανάλογα και στη καταναλωτική συνείδηση.


Απάντηση της «Μπισκότα Παπαδοπούλου» στο θέμα: Διαφήμιση ΠΑΓΩΤΟ ΕΒΓΑ 4Χ4



Με αφορμή τη διαφήμιση του παγωτού ΕΒΓΑ 4×4, που περιέχει προϊόν μας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η εταιρία μας συνεργάζεται με τα παγωτά ΕΒΓΑ, παρέχοντας απλώς τις σχετικές ποσότητες μπισκότων για την δημιουργία του εν λόγω προϊόντος. Υπεύθυνος για το προϊόν και τη διαφήμισή του είναι o Τομέας Παγωτού της Unilever.



Μόλις διαπιστώσαμε ότι η εν λόγω διαφήμιση εκλαμβάνεται ως παραποίηση του χάρτη της Ελλάδας, ζητήσαμε αμέσως την απόσυρσή της. Από την πλευρά του, ο Τομέας Παγωτού της Unilever προέβη στην απόσυρση της διαφήμισης, όπως διαβεβαίωσε και σε ανακοίνωσή του.



Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. είναι μία ιστορική ελληνική εταιρεία, που τιμά και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, επί 100 χρόνια τώρα, την ελληνικότητά της και σέβεται τα εθνικά μας σύμβολα και τον πατριωτισμό όλων των Ελλήνων.



Ζητούμε συγγνώμη αν άθελά μας εθίγη το κοινό εθνικό αίσθημα.


1920 – 1929: Δημιουργείται η Unilever



Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1920 η Jurgens διαθέτει εργοστάσια μαργαρίνης στη Σκωτία, την Ιρλανδία και την Αγγλία και ο Λόρδος Leverhulme ελέγχει το 60% της παραγωγής σαπουνιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, η αγορά της μαργαρίνης παρουσιάζει μειωμένη ζήτηση, καθώς το βούτυρο γίνεται πιο οικονομικό.

Πριν τον θάνατό του το 1925, ο ιδρυτής της Lever Brothers, Λόρδος Leverhulme, καταρτίζει ένα ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο στο οποίο περιλαμβάνει εταιρίες που ασχολούνται με την παραγωγή από το νεοαποκτηθέν κτήμα του στα Δυτικά Νησιά της Σκωτίας. Πολλές από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της Mac Fisheries Ltd, εξαγοράζονται τελικά από τη Lever Brothers.

Στο τέλος της δεκαετίας, οι συμμαχίες ολοκληρώνονται και επίσημα αρχίζει η ιστορία της Unilever. Πρώτα, οι Jurgens και Van den Bergh ενώνονται για να δημιουργήσουν την Margarine Unie και δύο χρόνια αργότερα – σε μία από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις της εποχής – η Margarine Unie ενώνεται με την Lever Brothers σχηματίζοντας τη Unilever.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *