ροή ειδήσεων

Από σήμερα και μέχρι τις 16 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για ένταξη ή παραμονή στο δίκτυο AegeanCuisine



Από σήμερα μέχρι και τις 16 Ιουνίου θα υποβάλλονται από τους επιχειρηματίες οι αιτήσεις για ένταξη ή παραμονή στο δίκτυο AegeanCuisine, που προωθεί την αυθεντική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα και τα μοναδικά προϊόντα των νησιών, όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ ήδη ξεκίνησε ο νέος κύκλος επιτόπιων επιθεωρήσεων σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης στις Κυκλάδες για τον σκοπό αυτό.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο http://www.aegeancuisine.gr/page/Πως θα_γίνω_μέλος.html ή να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info-cyclades@aegeancuisine.gr ή στο φαξ 22810-86555.

Οι επιτόπιες επιθεωρήσεις θα ολοκληρωθούν έως τις 20 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, περιλαμβάνοντας έλεγχο από ομάδα ειδικών γευσιγνωσίας που συνεργάζονται με το Επιμελητήριο Κυκλάδων για το σκοπό αυτό και για τα νέα μέλη μόνο, έλεγχο από τον εξουσιοδοτημένο ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποιήσεων TUV Hellas.

Όπως σημειώνεται από το Επιμελητήριο, «το περιορισμένο χρονικό περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων, οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε προσπάθεια να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε και φέτος ο κύκλος επιθεωρήσεων να πραγματοποιηθεί χωρίς χρέωση για τις επιχειρήσεις.

Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οι προαναφερθέντες χρόνοι προκύπτουν από την ανάγκη ολοκλήρωσης των ελέγχων πριν από την έναρξη της ιδιαίτερα υψηλής τουριστικής κίνησης που δημιουργεί στις επιχειρήσεις βεβαρημένο πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται ότι στο δίκτυο AegeanCuisine μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου οι οποίες πληρούν ορισμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασφαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν, αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στο δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν παραγωγοί τυποποιημένων, συσκευασμένων, εμφιαλωμένων τροφίμων, οίνου και ποτών, ιδιοκτήτες επισκέψιμων χώρων παραγωγής τροφίμων, οίνου και ποτών, εμπορικά καταστήματα τροφίμων και ποτών και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφενεία, ζαχαροπλαστεία (που όχι μόνο πωλούν αλλά και σερβίρουν), wine bars κα στα οποία προσφέρονται αιγαιοπελαγίτικα τοπικά εδέσματα ή τοπικά προϊόντα καθώς και κρασί από τα νησιά του Αιγαίου.

Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε υφιστάμενα μέλη του δικτύου AegeanCuisine για τη διατήρηση του ειδικού σήματος, όσο και σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο, ενώ όπως τονίζεται, η 16η Ιουνίου είναι αυστηρά δεσμευτική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *