επικαιρότητα

Φυλάκιση δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο σε 60χρονο που σκότωσε σκύλο«Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς» της δικαιοσύνης σε έναν οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος παρέσυρεκαι σκότωσε με το αυτοκίνητό του ένα μικρό σκυλί. Σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο οδηγός καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Έδρας ζήτησε να μην ανασταλεί η απόφαση, αλλά το δικαστήριο την ανέστειλε επί τριετία. Ο 60 χρονος οδηγός άσκησε έφεση κατά της απόφασης και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία του Φιλοζωικό Σωματείο της Ρόδου «Τυχερές Πατούσες».

Σύμφωνα με την καταγγελία, το 2015 ο 60χρονος εκινείτο με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Φαληράκι και παρέσυρε ένα μικρόσωμο σκυλάκι, το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα. Σύμφωνα, δε, με όσα αναφέρονταν στην καταγγελία, αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου, ο οδηγός φέρεται να είχε τη δυνατότητα να αποφύγει το ζώο, αλλά δεν το έπραξε. Το σκηνικό είδαν αυτόπτες μάρτυρες που συγκράτησαν τον αριθμό αυτοκινήτου του 60χρονου από τον οποίο εντοπίστηκε και η συνέχεια δόθηκε στο δικαστήριο.

cnn.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα