επικαιρότητα

Νέες επιστολές φαντάρων ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις ασκήσειςΦαντάροι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία εναντιώνονται στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την άσκηση «Noble Jump» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή μας. Μετά τις επιστολές από φαντάρους που υπηρετούν σε μονάδες του Έβρου σειρά παίρνουν φαντάροι από το Καπανδρίτι και το Καστελόριζο.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Το ΠΑΜΕ στηρίζει και θα δημοσιοποιεί (βλ. παρακάτω) τις αντιδράσεις φαντάρων που στέκονται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας για τη μοιρασιά των αγορών, των πηγών Ενέργειας και των αγωγών μεταφοράς τους, που απαιτούν να μη γίνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της νεολαίας να πάρουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους και στην πορεία στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη».
Επιστολή στρατιωτών που υπηρετούν στο Καστελόριζο

Με ανοιχτή επιστολή, στρατιώτες που υπηρετούν στο Καστελόριζο διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump». Η επιστολή αναφέρει:

«Εμείς, στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της χώρας, στο Καστελόριζο, εκφράζουμε την ανησυχία μας με αφορμή τη ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump" που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία. Στο πλαίσιο της άσκησης παραχωρούνται εδάφη της πατρίδας μας για τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων (από την Αλβανία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και άλλων χωρών), αλλά και στρατιώτες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άσκηση του ΝΑΤΟ. Αυτά στην πράξη σημαίνουν ότι υπονομεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού και της χώρας και εντάσσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών.

Μοναδική αποστολή των στρατιωτών που υπηρετούμε τη θητεία μας είναι η υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Το ΝΑΤΟ από την άλλη δεν αναγνωρίζει τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει πάει χέρι - χέρι με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας.

Γι' αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε για τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump" και απαιτούμε να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων».
Επιστολή στρατιωτών στην 180η ΜΚΒ ΧΩΚ

Αντίστοιχα φαντάροι που υπηρετούν στην 180η ΜΚΒ ΧΩΚ στο Καπανδρίτι αναφέρουν: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας της ΝΑΤΟικής άσκησης “Noble Jump” με τη μορφή παραχώρησης υπηρεσιών, εγκαταστάσεων, επικοινωνιών και εδαφών για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Θυμίζουμε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για μια σειρά πολέμους σε κάθε άκρη του κόσμου τα τελευταία 60 χρόνια.

Η προσπάθεια να διευρύνει η χώρα μας το ρόλο της στο ΝΑΤΟ δεν κρύβει τίποτα θετικό για τους στρατευμένους και το λαό. Τα Ίμια, η Κύπρος, οι καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο αποδεικνύουν πως το ΝΑΤΟ μόνο παράγοντας σταθερότητας δεν είναι για το λαό μας, αλλά βρίσκεται εκεί για τους δικούς του επιθετικούς σκοπούς.

Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.

Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.

Να κλείσει η βάση της Σούδας.

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα».

902.gr

Σχόλια

 1. Δεν μπορείς να πεις πολλά , οι άνθρωποι αυτοί είναι εκτός εποχής , αυτή ζουν ακόμη στην εποχή του ΣΤΑΛΙΝ και ΛΕΝΙΝ , δεν θέλουν να δουν ότι ο κόσμος έφυγε πολλή μπροστά , ότι οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει , δεν καταλαβαίνουν ότι όταν το πρόβατο είναι μόνο του και ειδικά μέσα στο δάσος που έχει τριγύρω λύκους είναι τελειωμένο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/6/17, 6:06 π.μ.

  ΜΕ τέτοια μυαλά θα ΠΑΜΕ στον Δ1@0λ0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος13/6/17, 9:17 π.μ.

  από πότε η εθνική πολιτική της Ελλάδος θα εξαρτάτε από τα σχόλια των φαντάρων . Τι άλλο ακόμα θα μας πείτε ρε σύντροφοι;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα