ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση Βοσνίας: "Συγγνώμη, αλλά προκάλεσε η Εθνική Ελλάδας και ο Μανωλάς"



Οι Βόσνιοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν συγγνώμη για τον τραυματισμό του Γιαννιώτη στη Ζένιτσα, αλλά κατηγορούν την Εθνική Ελλάδας για "άγριο" παιχνίδι και τον Μανωλά για "πρόκληση προς τους φιλάθλους".


Ανακοίνωση εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας και όσα συνέβησαν μετά από το τέλος του αγώνα με την Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ζένιτσα.


Οι Βόσνιοι παίκτες και προπονητές επιτέθηκαν στους διεθνείς με συνέπεια τον τραυματισμό του Γιάννη Γιαννιώτα στα δόντια, ενώ και στις κερκίδες υπήρξε επίθεση σε μέλη των φιλάθλων του "Γαλανόλευκου Φάρου".

Η βοσνιακή ΠΟ αναγνωρίζει μόνο το περιστατικό στον αγωνιστικό χώρο και απολογήθηκε για τον τραυματισμό του Γιαννιώτα με μία μακροσκελή ανακοίνωση, στην έδωσε συγχαρητήρια στους "πιστούς φιλάθλους" της.

Επιβεβαίωσε ότι αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Γάλλος βοηθός του Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς, Στεφάν Ζιλιά, για τον οποίο θα υπάρξει πειθαρχική κύρωση.


Παρ' όλα αυτά, καταφέρεται εναντίον της Εθνικής Ελλάδας και του τρόπου παιχνιδιού της, υποστηρίζοντας ότι ήταν "άγριος" και αναφέροντας ότι οδήγησε σε τραυματισμούς δύο Βόσνιων ποδοσφαιριστών, σε φάσεις που οι Έλληνες διεθνείς δεν δέχθηκαν ούτε κίτρινη κάρτα.

Όσο για το επεισοδιακό φινάλε, υποστηρίζει ότι "ήταν απλά μία συνέχιση των όσων άρχισαν στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο" (αναφέρεται στο επεισοδιακό παιχνίδι του 1ου γύρου στο "Γ. Καραϊσκάκης") και επιρρίπτει ευθύνες και στον Κώστα Μανωλά, κάνοντας λόγο για"πρόκληση προς τους φιλάθλους".

Όσο για τη στάση των παικτών και των προπονητών της Βοσνίας, στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι ήταν απλά μία "ενστικτώδης αντίδραση στην πρόκληση".




Η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βοσνίας

"Μετά από μία νύχτα ύπνου και μωσαϊκού συμπερασμάτων για τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση των προκριματικών των εθνικών ομάδων Βοσνίας Ερζεγοβίνης και Ελλάδας, θέλουμε να απευθυνθούμε για όσα έγιναν στο "Μπίλινο Πόλιε".

Πρώτα απ' όλα, εκφράζουμε τη λύπη και την απολογία μας προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας, εξαιτίας του περιστατικού που σημειώθηκε μετά από τον αγώνα, όταν υπήρξε επίθεση σε Έλληνα παίκτη. Η ομοσπονδία της Βοσνίας καταδικάζει κάθε μορφή βίας, ανεξαρτήτως προέλευσης. Ο βοηθός προπονητή Στεφάν Ζιλιά θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με το θέμα.

Παρ' όλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι το συμβάν είναι ο επίλογος όσων γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένα πολύ γνωστό στιλ παιχνιδιού της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, περισσότερο άγριο παρά επιθετικό, κατέληξε στον τραυματισμό δύο παικτών μας, οι οποίοι χρειάστηκε να φύγουν από το γήπεδο πριν από τη λήξη. Ο Σέναντ Λούλιτς έχει σπασμένο ζυγωματικό και σήμερα υποβλήθηκε σε επέμβαση και ο Τόνι Σούνιτς χτυπήθηκε στο κεφάλι, ευτυχώς χωρίς σοβαρές επιπτώσεις. Δυστυχώς, μετά από ένα σκληρό φάουλ μετά από 15 λεπτά, ο Λούλιτς δέχθηκε σκληρή αγκωνιά στο πρόσωπο και ο αντίπαλος παίκτης δεν δέχθηκε ούτε κίτρινη κάρτα. Το ίδιο συνέβη με τον τραυματισμό του Σούνιτς.

Και μετά όλα κλιμακώθηκαν από την πρόκληση του Μανωλά προς τους φιλάθλους. Ήταν απλά μία συνέχιση των όσων άρχισαν στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν βιώσαμε μία σειρά από προβλήματα στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο. Τα υπόλοιπα υπάρχουν σε κασέτες. Δυστυχώς, στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες μας και το προπονητικό επιτελείο έπεσαν θύμα της πρόκλησης και απάντησαν ενστικτωδώς και βεβιασμένα.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους πιστούς φιλάθλους μας που φώναζαν για την ομάδα και τους χορηγούς μας ("Ziraat Bank" και "Milkos") που προσέφεραν δωρεάν σάντουιτς και νερό, καθώς και τους παίκτες μας που έδωσαν κάθε ικμάδα ενέργειας στο γήπεδο. Από αυτό το παιχνίδι πρέπει να μάθουμε ένα μάθημα και να επιστρέψουμε στον δρόμο που μας οδηγεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, πιο συμπαγείς και πιο ισχυροί. Ο δρόμος θα έχει λακκούβες, αλλά όσο υπάρχει ελπίδα, δεν θα τα παρατήσουμε".

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *